Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braunschweig

Njemački Robin Hood ostavlja omotnice sa stotinama eura

Jorge Lorenzo
Foto: AFP
1/2
09.03.2012.
u 17:37

Nepoznata osoba lokalnoj je crkvi darovala 10 tisuća eura, a dosad je pronađeno ukupno 190 tisuća eura

Stanovnici njemačkog grada Braunschweiga u nevjerici su - netko nepoznat počeo je ostavljati omotnice s po 500 eura u uredima raznih dobrotvornih udruga, a lokalna je crkva dobila čak 10 tisuća eura, prenosi Reuters.

– Nevjerojatno je da bi netko anonimno donirao tako velik novčani iznos, a da ne želi biti identificiran i ne želi ništa zauzvrat – rekao je lokalni svećenik Hans-Jürgen Kopkow.

Dosad je pronađeno ukupno 190 tisuća eura, a mještani grada u Donjoj Saskoj smišljaju različite teorije o tome tko bi mogao biti taj moderni Robin Hood, kako su ga njemački mediji prozvali. U svakom slučaju, građani Braunschweiga, a posebno tamošnje dobrotvorne udruge, nadaju se da ova bajka neće nikada završiti.

Komentara 1

Avatar Meggi
Meggi
22:22 09.03.2012.

\"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima. Kada dakle dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom, kako to u sinagogama i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!\" Mt 6 To bi trebalo biti pravilo a ne izuzetak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije