Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZABRANA

Njemački parlament odlučio: Spaljivanje zastava stranih država kažnjavat će se zatvorom

FILE PHOTO: Germany closes borders to foreigners in Saarbruecken
Foto: ralph orlowski/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.05.2020.
u 11:09

"Spaljivanje zastava u javnosti nema veze s mirnim prosvjedima. Ovi činovi potpiruju mržnju i agresiju", rekla je ministrica pravosuđa Christine Lambrecht

U Njemačkoj je ubuduće zabranjeno spaljivanje zastava stranih država ili zastava Europske unije, odlučio je u četvrtak kasno navečer njemački parlament Bundestag.

"Tko u Njemačkoj ubuduće javno zapali zastavu neke strane države ili EU-a može biti kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine", stoji u zakonu koji su prihvatili zastupnici Bundestaga.

"Spaljivanje zastava u javnosti nema veze s mirnim prosvjedima. Ovi činovi potpiruju mržnju i agresiju", rekla je ministrica pravosuđa Christine Lambrecht.

Povod donošenju ovog zakona su ispadi na prosvjedima u Berlinu gdje su propalestinski prosvjednici spaljivali i uništavali izraelske zastave. Lambrecht je ukazala i na spaljivanje i uništavanje zastava poput turske na prosvjedima u Njemačkoj.

"U Njemačkoj jednostavno ne smiju gorjeti izraelske zastave", rekao je socijaldemokratski zastupnik Johannes Fechner u Bundestagu.

Do sada je bilo kazneno gonjeno samo uništavanje i vrijeđanje njemačkih državnih simbola. Protiv zakona o zabrani spaljivanje zastava stranih država su glasali jedino zastupnici nacionalno desne Alternative za Njemačku koje zakon doživljavaju kao "snažan udarac umjetnosti i slobodi iznošenja mišljenja".

Ključne riječi

Komentara 2

SI
sisavac
12:57 15.05.2020.

prošli tjedan zabranili ono dobro krilo hezbolaha u njemačkoj, sad se zabranjuje spaljivanje zastava, baš dobro. još malo pa se više neće smjeti ni razgovarati o ničemu osim o vremenu, snijegu... jer svaka kritika je uvredljiva za nekoga. pazite vi jednu stvar, danas je uvreda nekog nazvati debelim, ali problem debelih smatramo velikim zdravstvenim problemom, i želimo ga riješiti, na način da šaljemo poruke da se treba hranit zdravo, više kretati.... super. samo.. ne smijemo debelom reći da je debel i da treba nešto napraviti, jer to nije normalno, zdravo... ajd nek mi onda policija opali kaznu zbog prekoračenja brzine, a prodali mi auto koji ide 250.... i uredno naplatili trošarinu, porez, ovo i ono... sve ovo je ušutkavanje. ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije