Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENZIJE IZMEĐU SAD-A i RUSIJE

Njemački ministar: Sadašnje razdoblje "opasnije" od hladnog rata

rusija
Reuters/PIXSELL
08.10.2016.
u 13:25

"Znatna je opasnost od vojnog sukoba", dodao je nekadašnji njemački diplomat Wolfgang Ischinger

Sadašnje razdoblje je "opasnije" od hladnog rata, izjavio je u subotu šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier dnevniku Bild, dok tenzije ne prestaju rasti između SAD-a i Rusije.

"Iluzija je pomisliti da se radi o nekadašnjem hladnom ratu. Sadašnje vrijeme je drukčije, opasnije", kazao je njemački ministar vanjskih poslova za najčitaniji dnevnik u zemlji.

"Znatna je opasnost od vojnog sukoba", dodao je nekadašnji njemački diplomat Wolfgang Ischinger, posredovatelj OESS-a za Ukrajinu, citiran u istom članku. "Opasnost nije bila toliko velika već desetljećima a povjerenje između Zapada i Istoka tako slabo."

SAD koji je prekinuo početkom tjedna pregovore s Rusijom o prekidu vatre u Siriji, optužio je u petak Moskvu i Damask za "ratne zločine" u Alepu.

Odnosi između dvije velike sile pogoršavaju se od neuspjeha primirja koje su osmislile u rujnu a koje je trajalo tek tjedan dana.

Komentara 26

DU
dukidudoje
13:33 08.10.2016.

zasto opasnije, i rusi imaju prava da se bore za demokratiju, hoce svoje natrag i zato ne biraju sredstva i ako bombarduju skole pa i bolnice, krim i donjeck je rusko isto kao i sirija..cemu opasnost

DU
dukidudoje
15:07 08.10.2016.

koja je uloga rusa..david protiv golijata,a rusi su hijene

YE
yelloman
13:33 08.10.2016.

sad će požuriti proruski trolovi objasniti da to nije istina jer oni znaju bolje situaciju od Steinmeiera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije