Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKONSKA OBVEZA

Njemački ministar poziva na djelomičnu zabranu burke: 'Pitanje je kako to staviti u zakon'

Burka
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
1/4
19.08.2016.
u 10:55

Smatra da bi ovaj prijedlog vjerojatno bio prihvaćen u parlamentu

Usred žestoke rasprave u integraciji izbjeglica u Njemačkoj, ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kazao je kako on zalaže za djelomičnu zabranu burkeMaiziere je objasnio kako želi da se uvede zakonska obveza prema kojoj bi osobe trebale pokazati svoje lice "na mjestima gdje je to potrebno radi društvenog suživota", javlja Telegraph.

To se odnosi na matične urede, škole, sveučilišta, državne službe, sudove, ali i prilikom vožnje automobila. 

Maiziere je nakon sastanka s kolegama iz svoje konzervativne stranke kazao kako veo koji prekriva cijelo lice "ne pripada našoj kozmopolitskoj zemlji". 

– Želimo pokazati naša lica jedni drugima i to je razlog zašto odbacujemo burku. Pitanje je kako to staviti u zakon – kazao je.

Smatra da bi ovaj prijedlog vjerojatno bio prihvaćen u parlamentu. 

>> Austrijski političari pozivaju na zabranu burke

Komentara 4

OK
okus
13:26 19.08.2016.

Zasto su komentari izbrisani? Ako ih ne zelite objavljivati onda ukinite rubriku komentari.

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
17:01 19.08.2016.

Malo je nezgodno sve to sa burkom i muslimanima. Ima onih koji kažu da su oni došli k nama i moraju se ponašati onako kako mi to želimo i kako se mi ponašamo. I to je u redu. Na primjer, kada naše političarke idu u službeni posjet nekoj arapskoj zemlji, obavezno stave maramu na glavu (pa tako i naša predsjednica). Istovremeno kada neki arapski dužnosnik sa ženom dolazi u Evropu, ta ista žena nosi maramu na glavi. Znači, mi moramo poštivati njihove vrijednosti, a oni naše ne. Sa druge strane zabraniti nekome u Europi da se oblači kako želi, se kosi sa osnovama demokracije. Što znači to da bi trebali pokazati lice "na mjestima gdje je to potrebno radi društvenog suživota"? Jako se volimo hvaliti slobodom koju uživamo u Evropi, ali samo kada se ta sloboda odnosi na nas i naše poimanje prihvatljivog. Tko smo mi da bi drugima zabranjivali da se oblače u odjeću u kojoj se osjećaju ugodno (a nije vulgarna ili golotinja, mada kad pogledam mlade danas i njihovu odjeću i ponašanje, sav se naježim). Nakome se ne sviđaju duge kose metalaca, nekome se ne sviđaju ćelave glave skinheda... Bogme se zimi i mi zabundamo da nam vire samo oči. Hoćemo li i to zabraniti. Što je sa osobama koje voze motore i imaju potpuno neprozirni vizir na kacigi. Hoćemo li zabraniti i sunčane naočale, a bogme neke ženske naočale prekrivaju pola lica (malo karikiram, ali...). Kako rekoh, ovo je malo nezgodna tema.

DU
Deleted user
17:44 19.08.2016.

Burka je primitivni način skrivanja lica ..zapadnjačke žene to rade drugačije.. ofarbaju kosu ,stave lažne trepavice ,tetoviraju obrve,2 cm pudera ,karmin,botox ...i eto ...Licem u lice ne vidi se lice ,rekao bi Jesenjin Vremenom čak p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije