Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA

Njemački ministar obrane odrekao se titule doktora znanosti

Guttenberg
AFP/PIXSELL
16.02.2011.
u 19:41

Karl-Theodor zu Guttenberg optužen je za plagijat doktorske disertacije.

Najpopularniji njemački političar, koji se spominje i kao budući demokršćanski kandidat za kancelara,  ministar obrane Karl-Theodor zu Guttenberg odrekao se danas svoje akademske titule nakon što ga je profesora prava optužio da je prepisao doktorat.

- Naglašavam da se privremeno, samo privremeno, odričem svoje doktorske titule. Ništa nisam prepisao - izjavio je Guttenberg, koji je doktorirao na ustavnom pravu. Dodao je da su mu se nažalost tijekom pisanja doktorata potkrale nenamjerne pogreške u navođenju izvora koje je koristio jer je neke izvore slučajno i nenamjerno izostavio.

Profesor Andreas Fischer-Lescano tvrdi da je ministra da je 2006. prepisao dijelove doktorat.  Neke čak i iz njemačkih medija koji su ministra odmah nazvali "zu Copyberg", "baron Cut-and-Paste" i "zu Googleberg". Sveučilište Bayreuth provest će istragu, a  Guttenberg koji niječe optužbe tvrdi da će pomoći sveučilištu u istrazi.

Njemačka kancelarka Angela Merkele pozvala je popularnog ministra na razgovor nakon što je afera otkrivena, a zatim je izjavila da i dalje ima njenu podršku.  

 

Komentara 18

SI
sinaj
00:04 19.02.2011.

Dodao je da su mu se nažalost tijekom pisanja doktorata potkrale nenamjerne pogreške u navođenju izvora koje je koristio jer je neke izvore slučajno i nenamjerno izostavio. ___________________________________________________ Pisanje doktorata nije osnovnoškolski sastav da u njega staviš nešto što si negdje pročitao pod svoje. Svaka rečenica koja je uzeta iz nečijeg tuđeg rada čak i kada je parafrazirana, a na koju se u svom pozivaš, mora biti \'\'fusnotirana\'\'. Jednostavno nije moguće da se kod pisanja disertacije mogu potkrasti takve pogreške.

UT
utatica
20:18 16.02.2011.

to rade gotovo svi , svojevremeno sam prevodila jedan ne zanjuć o čemu se radi, kasnije sam sazanlak kad je čovjek doktorirao

OB
-obrisani-
20:11 16.02.2011.

A naši doktorati iz Banja Luke, Zadra, Kosova, nisu ni na nivou plagijata. Na internetu vam nude originalni doktorat sveučilišta u Padovi it. da za 1 tjedan ili samo za vikend proveden na sveučilištu za € 1.000,-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije