Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNA OCJENA

Njemački FT: Jadranka Kosor je hrvatska Angela Merkel

Jadranka Kosor i Angela Merkel
AFP
10.06.2011.
u 10:50

Osjećaj za moć i probitačnost u svojim konzervativnim strankama dodirne su točke premijerke Kosor i kancelarke Merkel - smatraju u Financial Timesu

Osjećaj za moć i probitačnost u svojim konzervativnim strankama samo su neke od dodirnih točaka premijerke Jadranke Kosor i njemačke kancelarke Angele Merkel, objavio je danas njemački Financial Times. U velikom tekstu koji premijerku Kosor predstavlja u jako pozitivnom tekstu njemački novinari pronašli su između dviju žena "na pozicijama" podosta sličnosti.

- Kosor i Merkel imaju više zajedničkog nego što je spol. Obje su rastavljene, probile su se do vrha u konzervativnim strankama protiv svih muških saveza i pored toga imaju nepogrešiv osjećaj za moć - piše u izdanju Financial Timesa.

Osim toga, Kosor je dobila pohvale i za borbu protiv korupcije te obračun s bivšim stranačkim šefom Ivom Sanaderom.

- Mnogi stranački kolege osumnjičeni za korupciju morali su otići, što je 57-godišnjoj Kosor donijelo veliko odobravanja među mladim Hrvatima i Hrvaticama - naglašava se u tekstu.

Pohvalili su i premijerkin pristup vanjskoj politici te način na koji je unijela novi ton na Balkan, kojim su do sada vladali "mačo nacionalisti".

Ipak, tekst nije samo oda hrvatskoj premijerki nego se u njemu može pronaći i objektivno gledište njemačkih novinara koji zaključuju kako je Kosoričina popularnost pala zbog gospodarske krize, pada BDP-a, rasta nezaposlenosti i zaduživanja države.

Zbrojivši sve pozitivno i negativno, ocijenili su kako je završetak pristupnih pregovora s EU najveći test u premijerkinoj karijeri, a uspije li ga svladati, pokazat će svima što znači političko preživljavanje, baš kao Merkel.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar freen
freen
11:34 10.06.2011.

sve pohvala našoj Premijerki Kosor,nije joj lako,mnogi joj mogu reči samo hvala

OB
-obrisani-
11:39 10.06.2011.

još jedan dokaz da su njemci glupi, vide žensku bjele kose i zaključe da su ite ne peru povrće i ne znaju da jaca nije birana niti unutarstranački a niti kao predstavnik svoje stranke za premijera od strane naroda i tu svaka sličnost prestaje

V4
Vladimir12-4
11:35 10.06.2011.

Obadvije ex komunistkinje, isfrustriranr reakcionarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije