Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRAJU NOVO VODSTVO
Povratak na članak

Desničari rade na novom imidžu: Nisu se dovoljno distancirali od desnog političkog ruba

Odnedavno njemački AfD sebe naziva "građanskom" strankom. Hoće li uspjeti poraditi na umjerenom imidžu, pokazat će se na stranačkom kongresu na kojem bi trebalo biti izabrano novo vodstvo

Komentari 13

Avatar Cinco
Cinco
16:13 30.11.2019.

Podrška običnim Nijemcima, normalnim ljudima koje nazivaju nekakvim ekstremnim desničarima i to zaluđeni ljudi ispranih mozgova bez imalo zdravog razuma.

VL
DU
Deleted user
17:04 30.11.2019.

AfD samo naprijed. Pravi njemački građani su uz Vas. Niste vi nikakvi desničari, već se borite za svoju djecu.

VL
MA
mazdrk16
17:23 30.11.2019.

daboga narasla priko 51 %

VL
MK
mksdk
16:37 30.11.2019.

Svaka desna stranka se mora paziti onih koji je pokušavaju dovesti blizu "centra", pod krinkom dobivanja većeg broja glasova. Kada se takav pojavi, treba ga odmah protjerati u neku od postojećih stranki "centra".

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
16:53 30.11.2019.

Desničari? U odnosu na komuniste jesu. Iz perspektive prije 2. svjetskog rata jesu desničari jer su se tada fašisti i nacisti smatrali (s pravom) ljevičarima, što je namjerno izokrenuto nakon 2. svjetskog rata kako bi se ulizali komunistima jer suu u tom trenutku bili saveznici Zapada. Ako je zlo zalagati se za svoj narod i državu i davati im prednost u odnosu na strance, onda sam i ja ultradesničar. Marine Le Pen je lijepo rekla da je dužnost vlade skrbiti se o tome da njihov narod (politička nacija) napreduje, da se vlastitom narodu osiguraju radna mjesta i boljitak i da im se u tome daje prednost. I nju proglašavaju ultradesničarkom zbog toga... Politički sam pripadnik strogoga centra, ali vidim da je stanje kao u onoj pjesmi: a time to kill, a time to heal (zapravo psalam iz Biblije u pop-verziji). Dakle za svaku bolest mora se tražiti odgovarajući lijek. Često taj lijek ne bismo ni u ludilu popili bez velike nužde. tako je i u politici. Sad je očito vrijeme za konzervativne mjere, pa nazivali to desnicom ili bilo čime, dok god se situacija s ovom invazijom i koječime što nam još nameću uz to ne riješi, a nakon toga se svi možemo vratiti svojim prethodnim političkim uvjerenjima i usmjerenjima.

VL
Avatar Syssko
Syssko
16:59 30.11.2019.

SUVERENISTI I SUVERENIZAM su budućnost svijeta koji će zatrt truli kapitalizam koji se zasniva na gomilanju materije poput hrćaka ili vjeverica kad se spremaju za zimski san, 80% resursi se troeše uzalud, planet upropaštava, zagađuje, eksploatira, čovječastvo sve više radi a sve siromašnije dok su bogataši sve bogatiji, taj sistm je tako i zamišljen. SUVERENIZAM će krenut iz malih zemalja, Mađarska je primjer, male zemlje će se morat sbi okrenut jer će ih ovo proždrijet, pošto veliek zemlje parazitiraju na eksploataciji jeftine radne snage malih zemalja morat će se i oni prilagodit, mijenjat politike ako žele opstat, dakle prestat će time ovisnost malih o velikima, obrnut će se sustav ovisnosti!

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:27 30.11.2019.

I desnica se distancira od desnicara Haha

VL
BA
Barbasmora
18:40 30.11.2019.

Vise straha i manje samopouzdanja to vise agresije i mržnje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.