Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjena gotovo 30 propisa

Njemačke marke još su uvijek u Prekršajnom zakonu. Uskoro i to odlazi u povijest

kazna
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
16.10.2021.
u 22:08

Mijenjaju se svi oni u kojima se spominju kune, dok će se u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira marke samo pretvoriti u eure.

Zbog uvođenja eura MUP je za iduću godinu predvidio izmjenu gotovo 30 propisa. Plaćanje kazni u njemačkim markama, koje je još uvijek istaknuto u Prekršajnom zakonu odlazi u povijest. Mijenjaju se svi oni u kojima se spominju kune, dok će se u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira marke samo pretvoriti u eure.

Izmjene bi trebale stupiti na snagu u prvoj polovici iduće godine, piše RTL.

"Izmjenama ovih zakona više se neće raditi preračunavanje iz njemačkih marki u kune i taj zakon, kad bude cijeli paket stupio na snagu, vezano za očekivani ulazak Hrvatske u monetarni mehanizam EU-a, da će sve kazne biti određene u eurima", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Video: Gradić u kojem se nalaze svi mostovi koji su prikazani na novčanicama eura

Ključne riječi

Komentara 5

PA
Pahor
22:31 16.10.2021.

To je lijep pokazatelj sposobnosti naseg pravosuđa. Zar je onda cudno sto procesi traju desetljecima a suci rjesavaju dva slucaja godisnje. Leglo korumpiranih i nesposobnih trutova. Dok oni maknu njemacke marke, njemacka ce ih ponovno uvesti

UM
Umjereni
22:19 16.10.2021.

Banana država najkraće rečeno. Likovi nesposobni poštivati zakon RH i službeno platežno sredstvo te isto propisati u zakonu. Umjesto toga, referenca na marke iz doba hiperinflacije krajem osamdesetih.

NO
nogogaz
09:53 17.10.2021.

Balkan i balkanska posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije