Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trendovi

Njemačka želi više doseljenika u javnim službama

Njemačka
Foto: DW
12.11.2013.
u 08:30

Njemačka vlada pokreće kampanju kojom želi potaknuti djecu useljenika da se više zanimaju za poslove u javnim službama

Trendovi koji se bilježe u najnovijem izvješću njemačke vlade – obećavaju. Sve više učenika i učenica doseljenika polaže maturu, studira, a i udio onih među njima koji prekidaju školovanje pao je za 15 posto.

No, velika razlika u uspjehu u školi između učenika njemačkog podrijetla i useljeničke djece još uvijek postoji. Stoga njemačka vlada pokreće kampanju kojom želi potaknuti djecu useljenika da se više zanimaju za poslove u javnim službama. Naime, u tim je djelatnostima njihov udio trenutačno jedva deset posto.

S tim u vezi vlada bi uskoro trebala prihvatiti nacionalni akcijski integracijski plan. Prema obvezujućim ciljevima iz tog plana moći će se procjenjivati uspjesi njemačke integracijske politike.

>> Njemačka mora povećati plaće i tako potaknuti potrošnju

Komentara 3

Avatar DonLon
DonLon
13:45 13.11.2013.

Nema nikakvih indikacija kako se "njemacki narod" ne slaze, jer bi ovo koristilo i njima i imigrantima.. Eventualna dernjava nekolicine neonacista nije "njemacki narod"

MR
mraf
17:54 13.11.2013.

Njemačka želi više doseljenika u javnim službama . Navali narode!

NO
novahrvatska
09:28 12.11.2013.

Pitajte njemački narod da li se slaže s takovom politikom njemačke vlade! Čisto sumnjam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije