Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epidemiološke mjere

Njemačka uvrstila Hrvatsku među visokorizična područja, od nedjelje vrijede stroža pravila

Border controls at the Austrian-German border near Kiefersfelden.
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 15:52

Povratnici iz Hrvatske već na ulazu u Njemačku bit će dužni pokazati negativni test na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati

Njemačka je Hrvatsku, zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom, uvrstila u visokorizična epidemiološka područja, što sa sobom donosi stroža pravila pri povratku u Njemačku.

Državni epidemiološki institut Robert Koch Hrvatsku je proglasio područjem visokog epidemiološkog rizika, a ova odluka na snagu stupa u nedjelju. 

Kao područja visokog rizika se smatraju ona u kojima se sedmodnevna incidencija neko vrijeme nalazi iznad vrijednosti od 200, što je slučaj s Hrvatskom.  

Do sada je Hrvatska slovila kao rizično područje. Uvrštavanje na listu visokorizičnih područja za povratnike u Njemačku iz Hrvatske donosi stroža pravila.

Tako će ubuduće povratnici iz Hrvatske već na ulazu u Njemačku biti dužni pokazati negativni test na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati. Do sada je test mogao biti obavljen i nakon povratka u Njemačku.

I nadalje vrijede pravila o obaveznoj desetodnevnoj samoizolaciji koju je moguće prekinuti negativnim testom nakon pet dana.

Prije tjedan dana je Istarska županija kao posljednja skinuta s liste područja u Hrvatskoj koja nisu rizična.

U petak su pored Hrvatske i Turska, Ukrajina i Armenija proglašeni visokorizičnim područjem.

VIDEO Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Ključne riječi

Komentara 21

AA
aabbcc
17:25 09.04.2021.

Hrvatsku ili Hrvate iz texta mi izgleda da su ljude, narod sa HR-putovnicom uvrstili kao opasan narod .

Avatar Mali Berica
Mali Berica
18:10 09.04.2021.

Ovo su podaci od jučer: Primorsko goranska županiji 150 novozaraženih na 100.000 stanovnika, isto kao Šibensko kninska županija. Dubrovačko neretvanska županija 120, a Međimurska županija 110 novozaraženih na 100.000 stanovnika. Zagrebačka županija 100 novozaraženih na 100.000 stanovnika, isto kao Splitska županija. Zadarska županija ima 90, Varaždinska županija 80, Itd. Vjerojatno ima još županija koje su na samom vrhu međutim ovako nabrzinu nisam našao podatke. Volio bi vidjet podatke svih zemalja Europe na 100 tisuća stanovnika.

Avatar Golum
Golum
16:57 09.04.2021.

Kako ce biti lijepo na plazi, mir, nema guzve, nema konja koji ce mi se natakarit na rucnik, nema guzve na parkingu....ljetovanje ce biti za pozeliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije