Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMANJUJU BIROKRACIJU

Njemačka uvodi velike promjene: Odnose se na dječji doplatak i plaće

Pixabay
13.10.2020.
u 12:02

Prijedlozi bi sada trebali biti koordinirani između vlade i parlamentarnih skupina i uključeni u Zakon o olakšicama za zaposlenike i tvrtke.

Prema pisanju njemačkih medija, radna skupina političara Unije i SPD-a predstavila je nekoliko mjera za smanjenje birokracije.

To uključuje, između ostalog, uvođenje automatskog plaćanja dječjeg doplatka bez prethodnog zahtjeva, povećanje iznosa za mini poslove izuzete od doprinosa za socijalno osiguranje na 600 eura mjesečno.

Ograničenje za mini posao trenutačno iznosi 450 eura, prenosi Fenix magazin.

Prijedlozi bi sada trebali biti koordinirani između vlade i parlamentarnih skupina i uključeni u Zakon o olakšicama za zaposlenike i tvrtke.

Komentara 20

Avatar Primarius
Primarius
12:45 13.10.2020.

Hm..zanimljivo gigant EU-a smanjuje birokraciju Plenkovićeva vlada povećava...a valjda Plenki zna bolje od Njemaca...bumo videli kamo bu nas dovel štovatelj Edvarda Kardelja.

ST
stefj
12:31 13.10.2020.

Eh, jedna Njemačka gdje ljudi hrle raditi smanjuje birokraciju. Znači, bit će još lakše... Između ostalog, automatski će se isplaćivati dječji doplatak, što će samo olakšati cijelim obiteljima da se presele... Ma nemamo se šanse izvući, visokoobrazovani odlaze u Irsku, Kanadu, Austriju, radnici odlaze u Njemačku, a kod nas reforme niti na vidiku...

MP
miroslav.petkovic.7564
12:25 13.10.2020.

Tako ce i kod nas na sve odbitke jos dvadeset pet posto poreza. Treba uhljebe na jaslican nshranit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije