Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 3. ožujka

Njemačka produljuje zabranu ulaska iz zemalja s mutiranim virusima

Njemačka policija
Foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
1/2
16.02.2021.
u 14:44

Zabrana je prvo trebala biti na snazi do 17. veljače, ali je produljena do 3. ožujka, stoji u prijedlogu o kojom bi trebalo biti odlučeno u srijedu, a koji u utorak citiraju njemački mediji

Njemačka vlada namjerava postrožene mjere ulaska u zemlju iz područja s visokom koncentracijom mutiranih koronavirusa produljiti do početka ožujka, javljaju njemački mediji u utorak. Zabrana ulaska u zemlju, u sklopu borbe protiv širenja mutiranih sojeva koronavirusa, isprva je bila uvedena za putnike iz Velike Britanije, Južne Afrike, Brazila i Portugala, a od ove nedjelje vrijedi i za Češku, Slovačku i austrijsku saveznu pokrajinu Tirol.

Zabrana je prvo trebala biti na snazi do 17. veljače, ali je produljena do 3. ožujka, stoji u prijedlogu o kojom bi trebalo biti odlučeno u srijedu, a koji u utorak citiraju njemački mediji.

Od zabrane ulaska su izuzeti njemački državljani, kao i stranci sa stalnim boravkom u Njemačkoj. Zabrana isto tako ne vrijedi za medicinsko osoblje, putnike u tranzitu i vozače kamiona. Svi oni moraju posjedovati negativni test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Uvođenje kontrola na granici izazvalo je negativne reakcije kod njemačkih susjeda, ali i i u Bruxellesu. Njemačka vlada je u ponedjeljak branila uvođenje kontrola željom da se spriječi širenje mutirajućeg virusa u trenutku kada Njemačka bilježi blagi pad broja novozaraženih.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:33 16.02.2021.

njemci su pametan narod i znaju izabrat vođu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije