Naslovnica Vijesti Hrvatska

Njemačka političarka: Hrvati su počinili gnjusne zločine u ratu

- Nema opravdanja za ratne zločine. Nadamo se da će hrvatske vlasti i državljani prihvatiti ovu presudu i nastaviti konstruktivnu suradnju s Haaškim sudom, kaže Marije Cornelissen
15. travnja 2011. u 14:31 29 komentara 4 prikaza
eu parlament
Foto: arhiva vl

Marije Cornelissen, njemačka političarka koja je od 2009. godine u europskom parlamentu te potpredsjednica stranke Greens - European Free Alliance, kazala je kako je današnja presuda Haaškoga suda "korak naprijed prema pružanju pravde za gnjusne zločine koje su hrvatske snage počinile u jugoslavenskom ratu".
- Nema opravdanja za ratne zločine. Nadamo se da će hrvatske vlasti i državljani prihvatiti ovu presudu i nastaviti konstruktivnu suradnju s Haaškim sudom. Pomiriti se s prošlošću ključni je korak Hrvatske u europskoj budućnosti - kazala je Cornelissen.

Dodala je da rad Haaškog suda očito još nije završen.
- Srbija sada mora poduzeti napore i surađivati s Haagom. To znači raditi više na uhićenju i izručenju ratnih zločinaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića - rekla je njemačka političarka.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Nije sve tako crno kako izgleda. \"Nevini Vitezovi\" su zbrinuti i bezbedni. Do godine 2029 i 2035 nemre njih ispeči sunce, nemre njih pojesti morski pas i nemre njih ujesti zmija a kao plus imaju i ful panzion hranu. Treba gledati pozitivno.

  • standup:

    ..slicno ala nasá yudba...

  • zvocalo:

    Da a Srbende su opet blaženi! Jebo europu .