Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvala reakcije

Njemačka političarka: Policija treba pucati na migrante koji pokušavaju ilegalno ući u zemlju

Migranti u Njemačkoj
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
01.02.2016.
u 12:17

Frauke Petry, 40-godišnja čelnica Alternative za Njemačku (AfD) izjavila je kako bi granična policija trebala pucati po migrantima koji žele ilegalno ući u zemlju

Čelnica njemačke desne stranke koja se protivi migrantima svojom je izjavom, da bi granična policija trebala imati ovlasti da puca na migrante koji ilegalno pokušavaju ući u zemlju, izazvala mnoge reakcije.

Frauke Petry, 40-godišnja čelnica Alternative za Njemačku (AfD) svoje je kontroverzne zahtjeve iznijela tijekom vikenda na političkom sastanku u Hanoveru. – Policija mora zaustaviti migrante koji ilegalno ulaze iz Austrije i, ako je potrebno, koriste vatreno oružje. Tako kaže zakon – izjavila je i dodala kako ni ona to ne želi te da je to krajnja opcija, piše Independent.

Njezina izjava je dosad najekstremniji politički odgovor politici "otvorenih vrata" Angele Merkel prema izbjeglicama dok raste i javno nezadovoljstvo zbog sve većeg priljeva ljudi.

Stranka AfD zbog svog antimigrantskog stava bilježi sve veću potporu.

Na izjave od Petry oglasio se i politički sindikat poručivši da policija nikad neće pucati na migrante. Optužili su Petry za radikalno i nehumano razmišljanje.

U Njemačku je u 2015. godini ušlo više od 1,1 milijuna migranata. Prema prošlotjednoj anketi, 40 posto Nijemaca želi da Merkel da ostavku.

>> Europol: Nestalo 10.000 izbjegličke djece nakon dolaska u Europu!

Komentara 18

MA
matko9
12:44 01.02.2016.

pa sve ovo je izmaklo kontroli, jedino tako.....oni ne poštuju zakone EU tj.zapada

PP
pp
12:29 01.02.2016.

I do toga će vjerojatno doći...sad je šokantno, za godinu, dvije...tko je prije dvije godine mislio da će ulicama Finske patrolirati Odinova vojska, da će Danska imigrantima otimati dragocjenosti i novac, a da će u Švedskoj paliti imigrantske kampove...svijet se mijenja...i nije to do nekakve plemenitosti, progresivnosti nego do okolnosti...kad ljude natjerate u ekstremnu situaciju, a što politička elita radi, ljudi će reagirati. To je prirodno. To je normalno.

ST
Stipan
12:52 01.02.2016.

U njemačkom Ustavu nije jasno definirana upotreba oružja pri ilegalnom ulasku u zemlju tako da se ova izjava može tumačiti po volji! Ovaj fenomen o izbjeglicama je vani svake kontrole i mislim da ipak sa ovim neko upravlja. Ipak je sve ovo u svrhu islamizacije EU . Svaka država koja ne može čuvati svoje granice se netreba državom ni zvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije