Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desničarski ekstremisti?

Njemačka policija uhitila dvojicu mladića, zaplijenila 155 kg eksploziva

Njemački grad Chemnitz pod opsadnim stanjem: Potraga za migrantom iz Sirije (22), u stanu pronađen eksploziv
Foto: Reuters
14.01.2017.
u 11:18

Sumnja se da su osumnjičeni bili u kontaktu s neonacističkom organizacijom "Oldschool Society"

Njemačka policija uhitila je dvojicu mladića u pokrajini Rheinland-Pfalz kod kojih je pronađeno 155 kg eksplozivnih naprava.

Sumnja se da su osumnjičeni bili u kontaktu s neonacističkom organizacijom "Oldschool Society", kako navodi Tagesspiegel. Mladići su starosti između 18 i 24 godine, a tijekom ispitivanja mlađi osumnjičenik priznao je da se ljetos susreo s organizacijom OSS.

Kako navodi Državno odvjetništvo, kod mladića je pronađen eksploziv koji je sam izradio, a na kojoj je uočena svastika te rune Schutzstaffela.

Inače, četiri člana Oldschool Societyja čeka suđenje u Münchenu nakon optužbi državnog tužitelja u prosincu da su planirali bombaški napad na izbjeglički kamp. 

Komentara 10

PP
pp
11:41 14.01.2017.

Mama ti je desničarski ekstremist. A islamisticki teroristi su vam inženjeri, navodni, ne zna se, traga se, nejasno. Al kad su desničari sve je jasno...

DU
Deleted user
11:25 14.01.2017.

Fake news i njihov glavni predstavnik u HR Vecernji

AN
androidas
11:50 14.01.2017.

Opet napadaju ljevicarski ekstremisti kroz medije, kad ce vise pozatvarat tu gamad novinarsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije