Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županu galiću

Njemačka pokrajina nudi pomoć kako riješiti problem zbrinjavanja otpada

sanacija odlagališta otpada u svetoj klari
Borna Filić/PIXSELL
02.08.2014.
u 11:42

Za rješavanje problema zbrinjavanja otpada u Vukovarsko-srijemskoj županiji moguće je iskoristiti sredstva europskih fondova, kazao je ministar okoliša i energetike u njemačkoj pokrajini Baden – Wutenberg

Franz Unsterseller, ministar okoliša i energetike u njemačkoj pokrajini Baden – Wutenberg, ponudio je prilikom posjete Vukovarsko – srijemskoj županiji pomoć u rješavanju problema izgradnje odlagališta otpada u našoj regiji.

Nakon sastanka sa Božom Galićem, županom Vukovarsko – srijemske županije, Unsterseller je rekao da je za listopad ove godine dogovorena posjeta izaslanstva županije ovoj njemačkoj pokrajini gdje će imati priliku da se na licu mjesta uvjere kako je tamo riješen problem zbrinjavanja otpada, a sve kako bi se tamošnja iskustva mogla prenijeti i kod nas. Pojasnio je kako su oni problem otpada riješili 2005. godine na način da danas nemaju uskladištenih obrađenih količina otpada nego da se sve prerađuje u električnu i toplinsku energiju.

- Za rješavanje problema zbrinjavanja otpada u Vukovarsko-srijemskoj županiji moguće je iskoristiti sredstva europskih fondova, a i naša je zemlja spremna sufinancirati putem državnih ministarstava izradu studija za taj projekt, rekao je Unterseller. Tijekom razgovora bilo je riječi o i potencijalima najistočnije hrvatske županije u obnovljivim izvorima energije kao i o poplavi u županjskoj Posavini.

- Oni su u zbrinjavanju otpada daleko ispred nas, negdje 15 godina i zaista imamo što naučiti od njih. Kako zajedno nastupamo i djelujemo kroz Dunavsku strategiju, ovo je nastavak dobre suradnje i želimo to iskustvo zajedničkim radom prenijeti na naš prosto, rekao je Galić. Posjeta ministra njemačke pokrajine iskorištena i za predstavljanje Vodiča o ostvarivanju potencijala obnovljivih izvora energije i decentralizirane kogeneracije na primjeru Vukovarsko-srijemske županije i Agencije za klimu Baden- Wurtenberga.

>>Rekli su da će deponij sanirati, a sada ga žele proširiti. Nećemo dati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije