Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI ĆE MOĆI DOBITI

Njemačka od 7. lipnja ukida prioritete pri cijepljenju

Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 23:53

Ministar zdravstva Jens Spahn je ponovio obećanje vlade da će svaki građanin koji se želi cijepiti, moći primiti cjepivo tijekom ljeta.

Njemačka će od 7. lipnja prekinuti s praksom cijepljenja ranjivih skupina te će omogućiti svim odraslima besplatno cijepljenje, kazao je u ponedjeljak njemački ministar zdravstva Jens Spahn.

Odluka o ukidanju prioriteta u njemačkoj kampanji cijepljenja ne znači da će svi biti cijepljeni odmah u lipnju, kazao je Spahn, ukazujući na postojeće logističke probleme. Međutim, Spahn je ponovio obećanje vlade da će svaki građanin koji se želi cijepiti, moći primiti cjepivo tijekom ljeta.

Ministar zdravstva je dodao i da vlasti raspravljaju o tome kada i na koji način dopustiti cijepljenje protiv covida-19 djece i mladih od 12 do 16 godina. Europska agencija za lijekove (EMA) namjerava u lipnju odobriti cjepivo Pfizera i BioNTecha za navedenu dobnu skupinu, a moguće i krajem ovoga mjeseca.

 

>> VIDEO Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci

 

Ključne riječi

Komentara 1

VU
VučedolacHrvat
01:13 18.05.2021.

Zašto se ljude cijepi ko stoku na stočnom sajmu po sportskim dvoranama i velesajmovima a ne kao ljude u ordinacijama njihovih osobnih liječnika opće prakse?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije