Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabranio ulazak muslimanima

Angela Merkel oštro kritizirala Trumpovu zabranu

Trump Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
29.01.2017.
u 12:21

Merkel je uvjerena kako je uz neophodnu borbu protiv terorizma nepravedno stavljati ljude određenog porijekla ili vjere pod opću sumnju za terorizam

Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog uredbe kojom je zabranio ulazak državljanima sedam muslimanskih zemalja u SAD izjavivši da 'nije pravedno ljude s određenom pozadinom i sudbinom generalizirati i sumnjičiti za terorizam'.

Merkelin glasnogovornik kaže kako kancelarka žali zbog te uredbe i smatra ju pogrešnom, piše Independent.

– Kancelarka žali što je američka vlada zabranila ulazak izbjeglicama i državljanima određenih zemalja u njihovu državu. Uvjerena je kako je uz neophodnu borbu protiv terorizma nepravedno stavljati ljude određenog porijekla ili vjere pod opću sumnju za terorizam. Ženevska konvencija o izbjeglicama zahtjeva od međunarodne zajednice da primi ratne izbjeglice iz humanitarnih razloga. Očekuje se da to učine sve zemlje koje su je potpisale. Kancelarka je to objasnila američkog predsjedniku jučer tijekom telefonskog razgovora – rekao je glasnogovornik Angele Merkel, Steffen Seibert i dodao:

– Njemačka vlada će razmotriti kakve će posljedice ova američka uredba imati za njemačke državljane s dvojim državljanstvom i zalagat će se za njihove interese unatoč partnerstvu s Amerikom. 

Povrat novca za aviokarte

Zbog Trumpove uredbe oglasile su se i aviokompanije koje su prodale karte osobama koje sada ne mogu ući u SAD. Većina ih je najavila kako će takve osobe dobiti povrat novca. 

>> Sutkinja se usprotivila Trumpovoj uredbi i zabranila izgon osoba koje su doputovale u SAD

Komentara 48

DU
Deleted user
12:33 29.01.2017.

Merkel je najveća licemjerka ovog stoljeća, sjećamo se njezinog multikulti je mrtav a iznenadna tobože velike brige za migrante, ako joj je toliko stalo zašto ne pošalje zrakoplve i brodove u Tursku ili još bolje Siriju ili Afganistan a ne da se pate i da se krijumčari bogate na njihovoj nesreći.

DU
Deleted user
12:36 29.01.2017.

Opet liberali svijeta pokazuju svoje licemjerje. Osudila je zabranu, a kaj je ona napravila? Pozvala ih, ljudi su potrošili silne novce i vrijeme na put, neki su na putu izgubili i život i sad ih deportira nazad! Tko je sada normalniji i uljudniji? Liberali ili konzervativci?!?!?!?!

DA
Darko22
12:39 29.01.2017.

Upravo takav način razmišljanja koji Angela ima, uništava zapadnu Europu i otvara vrata za svakave vrste ekstermizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije