Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stopama SAD-a
Povratak na članak

Njemačka će ipak dopustiti frakiranje i biti neovisna o ruskom plinu

Ekološki alarm - Frakiranjem se u tlo ubacuje iznimno puno kemikalija koje bi mogle zagaditi vodocrpilišta i oranice

Komentari 32

PA
pacoje
11:47 25.11.2014.

pa to citavo vrijeme radi i rusija..i prodaje u eu..mora sada eu da cini to isto,i da ne mora kupiti od rusije

VL
PL
plotto
20:28 25.11.2014.

Fracking je teško onečišćenje okoliša i podzemnih voda sa koktelom otrovnih kemikalija,a dokazano je da je posljedica tog postupka pojava potresa na mjestima koji tektonski uopće nisu aktivni. Tako nešto bolesno može smisliti samo patološki bolestan i zloćudan cionistički um,kojem je pohlepa i želja za što bržim bogaćenjem primarna zadaća.

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
15:45 25.11.2014.

a ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..koji mamlazi .... a ha haaaaaaaa ... od ovoga nema NIŠTA. Puštaju dimne zavise zbog krize u Evropi . Ovo je u Evropi ne izvodljivo ,a čak i da je izvodljivo , ne bi zadovoljilo ni trećinu potreba.

VL
DO
Dongfeng
11:54 25.11.2014.

Za misljenje o frackingu ste otisli pitati naftasa?

VL
KO
kojesta
14:32 25.11.2014.

bas na vise njem. tv dokumentaraca, sto iz usa a nesto iz poljske, vidljivo je sto se sve krije iza frakinga. svi se skrivaju iza navodno pozitivnih cifri tj. dolara zarade, ali koliko stete, koliko zivota i zdravlja, koliko eko katastrofe, nevjerojatno, strava!!! jasno je samo jedno: ono sto je do 1000 m pod zemljom, ne spada gore medju nas!! i onda jos pricaju o jeftinom plinu. a prava cijena? usa je vec pomalo zasitila to trziste, a ttip-om odn. ceta sporazumom ce nastaviti dalje u eu, mozda i u hr. smatram da njemci bas zbog toga sada prihvacaju tu tehnologiju da im ovi prek bare ne dodju busiti u dvoriste. i jasno, njihova vlada je vec odavno izdala i prodala vlastiti narod, masu repicem na sve sto vele gazde tam preko. znam da si podosta njemaca zeli covjeka putinovog kova na vrhu. ali to su samo zelje. osim toga jasno je da i fraking izvori nece trajati vjecno i tu postoji rok trajnosti, a onda...

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
15:47 25.11.2014.

Ovo je FRIK show takozvano FRIKOVANJE : ) za Evropu ..

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:18 25.11.2014.

Iz Americkog iskustva je jako dobro poznato da nakon "frakiranja" teritorij koji je "frakiran" postaje nepodoban za ljudski (i zivotinjski) zivot, pa ako Njemci imaju zemlje na bacanje i zele masovne unutarnje migracije populacije neka uzivaju u "Frakingu". Inace koliko je "fraking" zdrav najbolje govori cinjenica da je direktor Exon-Mobila u Texas-u tuzio kompaniju koje aje zeljela raditi "fraking" u blizini njegove vile. On radi drugima "fraking" medjutim kada treba u njegovom susjedstvu obavljati istu djelatnost odmah ide sudska tuzba. To govore sve. Daljnjih komentara ne treba.

VL
RA
rafaell
20:23 25.11.2014.

samo naprijed Njemačka,obnovljivi izvori energije i visoki ekološki standardi,uz velike poreze i zabrane svega i svačega,a sada može zatrovati i vodu i zemlju,važna je količina CO2,e moj narode,žedne preko vode do slobode

VL
PL
plotto
20:34 25.11.2014.

Fracking je zdrav isto kao i GMO,chemtrails,osiromašeni uran,otrovna cjepiva, itd.Sve što su cionisti izmislili da bi se što brže bogatili i potrovali što vise gojima,spada u kategoriju genocida i zločina protiv čovječnosti i čovječanstva. Ti su bolesni psihopati prijetnja za za svaki život na zemlji.

VL
TH
thekurcula
00:33 26.11.2014.

Ovaj članak je obična politička propaganda. Cena nafte je veštački oborena i ne može trajati dugo. Uostalom, koliko je to pala cena derivatima?

VL
XA
xaron
05:46 04.04.2015.

Merkelica se trebala raspitati kod susjeda Poljaka . Tamo su godinama vodece naftne kompanije busile, ali su odustale od frackinga ( Exxon...). Nisu navele razlog odustajanja ali se misli da je to zbog razlika u geologiji u odnosu na US.

VL
XA
xaron
05:58 04.04.2015.

@pacoje. Rusi NE koriste fracking pri vadjenju nafte I plina.

VL
Avatar patkovic
patkovic
11:55 25.11.2014.

jeltonijebilokrakiranje?

VL
MR
Mr. Right
03:49 26.11.2014.

Nije vazno sta se radi samo da vec jednom skinemo arape sa vrata

VL
AT
Atlantis1
19:45 25.11.2014.

Decki, enrgetska slika svijeta se mijenja. Sjeverna Amerika, USA, Canada, Mexico postaju veliki exporteri energenata. Sadasnji exporteri, Srednji istok i Rusija ce zaradjivati puno manje love. Nista cudno , kao sto su svojevremen japanci a sad i koreanci nagazili bivse velike prozvodjace automobila u americi i Europi, kad se jos kina pridruzi, bit se tesko naci neazijski automobil. business is business, snadji se ili propadni.

VL
NA
narod1
11:59 25.11.2014.

Ovo je odlična taktika. Uvesti frakiranje i onda naftu i dalje kupvati po smanjenim cijenama iz Saudijske Arabije, a kod kuće frakirati samo malo, da se ne napravi velika šteta. Bitno je da održava neovisnost o nafti i niska cijena. Rusija će tu izgubiti najviše samo sada više ne mogu iz vlastite kože. To se dešava kada zemlja misli da je velesila a živi samo od izvoza energenata. Na isti način smanjenjem cijena nafte Reagan je uništio SSSR što je omogućilo i osamstaljenje Hrvatske. Što se tiče pitke vode, u Njemačkoj je ionako ne piju iz pipe odavno. Mi imamo dodatne šanse izvoziti ekološke proizvode u Njemačku. Pokazalo se opet da je Amerika (još uvijek) neprikosnoveni vladar svijeta, što god tko mislio.

VL
Avatar DonLon
DonLon
16:46 25.11.2014.

Fracking mozda i nije najbolja varaijanta, ali je neophodno poduzeti apsolutno sve moguce kako bi se KGB komsomulce jos vise marginaliziralo. Velika zabluda zapadnih zemalja o eventualnom prikjucenju Rusa civilizaciji je konacno prevazidjena i na Rusiju se vise ne racunaa kao iole ozbiljnijeg partnera. Nadajmo se kako ce jedan u nizu pozitivnih rezultata biti i ubrzani rad na alternativnim izvorima energije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.