Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI RAVNATELJ SREBRNJAKA

Njegov je cinizam mnogima znao zasmetati, a za Večernji je 2016. godine rekao: 'Većina političara bila je malo predugo dojena'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
05.10.2021.
u 22:02

Bio je pročelnik Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, gdje je od 1993. do 2000. godine bio pomoćnik ravnatelja. Kraće je vrijeme radio i na Srebrnjaku.

Prim. Darko Richter izabran je za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

– Upravno vijeće izabralo je doc. Darka Richtera većinom glasova kao najboljeg kandidata od šestero koji su se kandidirali – rekla nam je nakon sjednice prof. Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća DB Srebrnjak, koja se izuzela od glasanja.

Prim. Richter umirovljeni je pedijatar s užom specijalnošću pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije. Bio je pročelnik Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, gdje je od 1993. do 2000. godine bio pomoćnik ravnatelja. Kraće je vrijeme radio i na Srebrnjaku. Na internetu je taj “hrvatski dr. House” tijekom 14 godina dao oko 12 tisuća savjeta roditeljima. Njegovi su odgovori poznati po tome što uz stručno objašnjenje uvijek ide i njegov nerijetko sarkastičan komentar, zbog čega je i zaradio nadimak genijalnog TV doktora, premda je njegov cinizam mnogima znao zasmetati.

09.06.2021., Zagreb - Djecja bolnica Srebrnjak, mjesto gdje ce se graditi translacijski centar. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

U razgovoru za Večernjak 2016. godine među ostalim je kazao: “Predugo dojenje nema nikakvu nutritivnu ni imunološku ulogu, a uzgaja analno-oralne tipove. A koja je gornja granica? Kada uočite analno-oralne crte, gotovo je. S time da analno-oralnih tipova ima i bez predugog dojenja. Većina političara, po mojem mišljenju, bila je malo predugo dojena.”

Dr. Richtera smo nazvali dok je bio u ordinaciji pa nije mogao razgovarati. Naime, umirovljeni liječnik jednom tjedno radi u privatnoj klinici DermaPlus, no pitanje je hoće li taj posao ubuduće moći uskladiti s ravnateljskim obvezama.

Komentara 4

KO
koriolis
12:55 06.10.2021.

Mozemo stvarno moze raditi bedastoce.

ZE
zeldox
23:41 05.10.2021.

pa jel nema u ovoj državi neki stručnjak od 40-50g. Stara kljusina bi trebala čuvati unuke doma...ups zaboravio sam da on nema djecu

GE
Gefufna
22:40 05.10.2021.

Hrvatski dr. House? Ja sam cuo drugacije, otprilike dr. Napuhani, dr. Daj lovu, dr. Uvlacimo se mocnicima itd. Niko ga nije nazvao dr. House

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije