Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužitelji odlučili

Nizozemski general neće odgovarati za zločine u Srebrenici

Srebrenica
NI Syndication/PIXSELL
07.03.2013.
u 15:43

Nizozemski tužitelji izvijestili su da neće tužiti umirovljenog generala koji je zapovijedao nizozemskim snagama UN-a u Srebrenici kada su bosanski Srbi ubili osam tisuća muslimana iz tog grada.

Nizozemski tužitelji izvijestili su da neće tužiti umirovljenog generala koji je zapovijedao nizozemskim snagama UN-a u Srebrenici kada su bosanski Srbi ubili osam tisuća muslimana iz tog grada, piše AP.

Rođaci triju žrtava najgoreg masakra u Europi nakon Drugog svjetskog rata tražili su da se generalu Thomu Karremansu sudi zbog njegove uloge u smrti tisuća ljudi. Tužitelji su u priopćenju danas istaknuli da se Karremansa i još dvoje viših nizozemskih časnika "ne može po zakonu smatrati odgovornima za njihovu ulogu u zločinima koje je počinila vojska bosanskih Srba u srpnju 1995. godine u Srebrenici".

U odvojenoj građanskoj parnici, koju su pokrenuli rođaci ubijenih, na sudu u Haagu presuđeno je da je država Nizozemska odgovorna za njihovu smrt. Na tu presudu uložena je žalba o kojoj se još uvijek odlučuje.

>>'Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice'

>>Mladićeva obrana tvrdi: Dokazi su podmetnuti

Komentara 30

ER
EUGEN ROMMEL
16:29 07.03.2013.

ima tko će mu suditi!!!

DU
Deleted user
16:28 07.03.2013.

pa normalno da nece, nije ih on pobio. to isto ko da u afganistanu siiti pobiju sunite I onda odgovara hrvatski general

Avatar Naravno
Naravno
21:27 07.03.2013.

Bosna2012 trebalo bi da te zabrine vest >>>>Rusija kupuje 2.000 aviona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije