Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan zakona

Nizozemska zabranila poznati motoristički klub: 'Tamo vlada kultura nasilja'

Hells Angels
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.05.2019.
u 16:30

Anđeli pakla, prepoznatljivi po motociklima Harley Davidson i kožnim odijelima, osnovani su 1948. u Sjedinjenim Državama i dugo su se povezivali s rokerskim načinom života. Ogranke imaju u pedesetak zemalja.

Nizozemska je zabranila poznati motoristički klub Anđele pakla (Hells Angels) pošto je sud u srijedu presudio da remete javni red i mir i da su opasni za društvo. 

Javni tužitelj je zatražio zabranu nakon niza kriminalnih i nasilnih djela članova kluba. 

Sama skupina se smatra "klubom izvan zakona" a sudac u Utrechtu je istaknuo da tim klubom vlada "kultura nasilja" od koje treba zaštititi društvo. 

Sud je podsjetio na niz izgreda u kojima su sudjelovali Anđeli pakla, nerijetko se sukobljujući sa suparničkim skupinama.

Zabrana se ne odnosi samo na nizozemski ogranak Anđela pakla, nego i na one iz drugih država. 

Njihov odvjetnik je najavio žalbu na odluku. Javni tužitelj ih je već jednom pokušao zabraniti, prije deset godina, no nije uspio u tome. 

Anđeli pakla, prepoznatljivi po motociklima Harley Davidson i kožnim odijelima, osnovani su 1948. u Sjedinjenim Državama i dugo su se povezivali s rokerskim načinom života. Ogranke imaju u pedesetak zemalja.

G. 2016. bili su umiješani u veliku tučnjavu u restoranu hotela u Rotterdamu koja se završila pucnjavom iz vatrenog oružja.

U više europskih zemalja Anđele pakla optužuju za promicanje nasilja i umiješanost u organizirani kriminal.

Komentara 2

Avatar Tračalo
Tračalo
18:05 29.05.2019.

Kod nas su dobrodošli

VO
vorda400
16:51 29.05.2019.

Taj klub odavno nema veze sa moto klubom nego je idealan paravan za šverc oružja i droge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije