Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 13 godina

Nizozemac koji je u bijegu od 1999. uhićen u Rovinju

morgan schreurs (1)
Foto: Interpol
1/4
27.06.2012.
u 21:26

Morgana Schreursa (39) sumnjiči se za ubojstvo žene koju je upoznao u baru u Belgiji

Nizozemac koji je u Belgiji prije 13 godina ubio ženu u petak je uhićen u Rovinju nakon što je završio na Interpolovom popisu najtraženijih kriminalaca, izvijestio je danas Interpol. Tridesetdevetogodišnji Morgan Schreurs uhvaćen je s lažnom talijanskom putovnicom, osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom.

Schreursa se tereti za ubojstvo žene koju je upoznao u baru u studenom 1999. godine, a koja je drugi dan pronašena mrtva u svom stanu. Schreurs, koji govori nizozemski, njemački, engleski i francuski jezik, otad je u bijegu, a početkom ove godine nagađalo se u da je Irskoj. U Dublinu je navodno radio kao barmen i DJ. Kada su se o slučaju raspisali tamošnji mediji, Interpol je dobio dojavu da je Nizozemac u Hrvatskoj.

- Ovim uhićenjem postigli smo cilj Interpolove Operacije infracrveno - poticanje pojedinaca na pružanje informacija koje policiji pomažu u radu - rekao je Stefano Carvelli, šef Interpolovog odjela za bjegunce.

- Ovo je savršen prikaz onoga što možemo postići suradnjom između javnosti i policije, te bih želio čestitati svima uključenima: Belgiji koja ga je uključila u operaciju, osobi koja je dojavila i policajcima u Irskoj i Hrvatskoj koji su se pobrinuli da se po informaciji brzo djeluje - dodao je. Dosad je zahvaljujući informacijama proslijeđenima u sklopu Operacije infracrveno uhićeno gotovo 60 bjegunaca.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar dariodario551
dariodario551
07:14 28.06.2012.

Mnoge,zaista mnoge osobe za kojima se traga, nalaze se Upravo u Hrvatskoj. Nekada su Kriminalci bježali u Argentinu,Paragvaj,Indoneziju,,, ali u zadnjih 10 godina to je Hrvatska

BA
Bandit
11:41 28.06.2012.

Hrvatska je raj za kriminalce a pakao za radnika, postenog seljaka (mislim na one koji rade bez poticaja)

OB
-obrisani-
18:03 28.06.2012.

a ća je lipo na našem moru, raj za furešte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije