Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odžak

Nizak vodostaj u Savi otrkio potopljeni ratni brod

'                               '
''
02.10.2011.
u 17:03

Riječ je o ratnom plovilu iz Drugog svjetskog rata koje su savezničke snage bombardirale i potopile. Otkrio ga je nizak vodostaj

Na svega metar i pol dubine rijeka Sava u svojem niskom vodostaju koji ne pamte ni najstariji Posavljaci otkrila je kod Novog Grada (općina Odžak) potopljeni ratni brod iz 2. svjetskog rata.

– Sada je Sava jako niska pa sam tijekom ribarenja primijetio ovu olupinu – priča nam Mirko Jurušić dok kroz vodu pokazuje konture potopljenog broda. Potražili smo i stručno mišljenje o potonuloj olupini od Jure Brašnića, koordinatora za deminiranje Civilne zaštite općine Odžak.

– Riječ je ratnom brodu iz 2. svjetskog rata koji su u to doba savezničke snage bombardirale i potopile. U vodi se vrlo dobro mogu razaznati projektili raznih kalibara koji predstavljaju veliku opasnost, osobito sada kada se čisti korito rijeke Save i osigurava plovni put prema Beogradu – objasnio je Brašnić.

Komentara 11

AP
apolonijo
20:35 02.10.2011.

to je sigurno neka olupina Jadrolinije kojom su se stari hrvati naseljavali na tom području

ŠE
šestnapet
20:58 02.10.2011.

a kaj nebi jasen mesic morao to malo procesljat da nema nekakvog zlata na brodu ipak je on glavni lesinar za potonula blaga

FE
Felicijen
19:43 02.10.2011.

A zlato, srebro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije