Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O odnosu s medijima i predstavljanju kontroverzne knjige

Nives Celzijus je pokajnica

29.09.2008.
u 19:18

Najviše medijske pozornosti izazvao je odlazak don Kaćunka na predstavljanje knjige bivše starlete Nives Celzijus. Tvrdi da je tamo otišao kao svećenik koji podržava obitelj te povratak mlade osobe na pravi put.
“Meni je njezin menadžer predložio da dođem na predstavljanje knjige.

Tražio sam knjigu da je pročitam. Pročitavši je, shvatio sam da je 90 posto knjige priča o mladenačkom posrtanju i jadu. Nakon svega, ona sreću nalazi u obitelji. Htio sam podržati jednu obitelj i ohrabriti jednu osobu da ostvari svoj cilj. Sve drugo je sporedno. Na žalost, naglasak je stavljen na nešto drugo.”

Don Anđelko netipična je pojava u Crkvi jer govori jasno i razgovijetno. Neki ga zbog toga smatraju i ekscentrikom, ali to je prilično površan zaključak. Za razliku od nekih profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i kaptolskih činovnika koji oklijevaju i kad im se postavi pitanje o tome koliko je sati, don Kaćunko uvijek je na raspolaganju medijima. I uvijek, kaže, bez dlake na jeziku. Stječe se dojam da u crkvenoj hijerarhiji najbolje prolaze autori koji ne kažu gotovo ništa. A kada i kažu nešto, rijetki to razumiju.

“Takav se dojam stječe, ali ja mislim da je to više pitanje stila i talenta. Ja sam takav da se ne mogu izražavati zamumuljeno, nego evanđeoski jasno. Sveti Ivan Krstitelj oštro je i britko rekao svakome ono što ga je išlo.”
Razumije li Crkva suvremene medije?

“Nikako ne bih rekao da Crkva ne razumije medije. Rekao bih da pojedini ljudi ne razumiju. Često sam i sam nailazio na nerazumijevanje u crkvenim krugovima.”

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije