Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biznis

Nitko u Hrvatskoj ne da 156.000 kn za let MiG-om do svemira

MiG-29 (1)
Foto: Vanja Moskaljov
1/2
05.05.2015.
u 18:32

Ipak, jedna je osoba iz Hrvatske uplatila let do ruba svemira američkom Virginu. Cijena? 300.000 dolara!

“Želite li ići među zvijezde i osjećati se kao astronaut? Naš program je kratak i za razumnu cijenu” – oglasila je na svojoj internetskoj stranici turistička agencija Mytravel iz Rijeke ponudu za let do ruba svemira u ruskim borbenim zrakoplovima MiG-29 i MiG-31.

Plus pilotsko odijelo...

Razumna cijena koju spominju prava je “sitnica” – od 76.000 do 155.800 kuna. No, da troškovi ne bi stali “samo” na ovome, moguće je doplatiti još 2400 kuna za pilotsko odijelo na kojem će biti napisano vaše ime. Želite li na DVD-u imati zabilježenu svoju zračnu avanturu, to ćete platiti još 4800 kuna. Davatelj usluga jamči vrhunski adrenalinski doživljaj, uz aeroakrobacije i probijanje zvučnog zida. Polijeće se iz zračne baze Sokol u Nižnjem Novgorodu, gradu u dolini rijeke Volge. Prije leta tamo se obavlja i liječnički pregled.

– Htio sam u ponudi imati nešto novo, drukčije od ostalih – objašnjava vlasnik agencije Bobo Grujičić, glazbenik koji je svirao u Letu 3, Kojotima...

Iako se još nitko iz Hrvatske nije preko agencije iz Rijeke otisnuo u svemirsku avanturu, Grujičić vjeruje da će u budućnosti biti drukčije, a razlog za optimizam leži u činjenici da je imao šest-sedam “vrlo ozbiljnih upita”.

– Koliko znam, jedna je osoba iz Hrvatske uplatila let do ruba svemira u aranžmanu američke tvrtke Virgin koja takve aranžmane naplaćuje oko 300.000 dolara. Let je “bukiran” u inozemstvu, no svemirski turist još nije otputovao – kaže Grujičić.

Ruski partneri s kojima Grujičić surađuje i kojima kani poslati turiste iz Hrvatske na adrenalinsko putovanje u posljednje vrijeme najčešće vode bogate Indijce iz IT sektora.

Obogatili se na igricama

– To su novopečeni bogataši koji su novac zgrnuli na kompjutorskim igricama. Njima je draže potrošiti za ovakvo putovanje nego kupiti novi mercedes. S ovih prostora jedno je putovanje prodano nekome u Beogradu – rekao je Bobo Grujičić iz turističke agencije Mytravel.

>> Turistička agencija nudi let u svemir. Tko ima 250.000 dolara viška?

Komentara 27

Avatar Bik
Bik
19:02 05.05.2015.

ima pametniji stvari, 2 milijarde ljudi gladuje i bez pitke su vode . za 180 eura more se jedno djete hraniti citavi mjesec dana vidi na google ,Tanzania Albino Center

TM
Tim_Minchin
19:00 05.05.2015.

u migu??? do ruba svemira??? hahahaha, ajmo se uozbiljiti

Avatar germanikus
germanikus
20:00 05.05.2015.

Let u Svemir uplatio je Juroslav Buljubašić iz Splita po hrvatskoj definiciji poduzetnik koji se među ostalim obogatio i na švercu zlata u Italiju za što je koristio svoj trajekt koji je za vrijeme najveće ekonomske neimaštine i krize uu Dalmaciji otkupljivao za sitniš od nesretnih sugrađana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije