Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav karamarko:

'Nitko nije očekivao da će Vlada od Hrvatske stvoriti Švicarsku'

'30.05.2012., Zagreb - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko daje izjavu pred zgradom Hrvatskog sabora.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
17.09.2012.
u 13:33

Ja znam da je ovo njihov maksimum, možemo reći da oni rade najbolje što mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize – kritizirao je Karamarko

Vlada ne pokazuje dovoljno kvalitete, inicijative i energije da bilo što pozitivno napravi u ovoj državi, pa tako ni u vezi s najavljenim poskupljenjima grijanja, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prije sjednice saborskog Kluba zastupnika HDZ-a.

– Nemojmo više nalaziti opravdanja, nisu našli mehanizme, njihovo je bilo da nađu mehanizme zaustavljanja, a cijelo vrijeme pokušava se u medijima reći: "Ma da, nisu oni jadni krivi jer ništa drugo nisu mogli napraviti jer je prethodna vlada..." Moramo prestati govoriti o radu prethodnih vlada. One noći kada je SDP s odgovarajućom koalicijom pobijedio na izborima rekli su da se više neće referirati na prethodnu vladu, kako je radila, dobro, loše, srednje itd. Prema tome, nitko od nas nije očekivao da će oni do 9. mjeseca stvoriti od Hrvatske Švicarsku. Ja znam da je ovo njihov maksimum, možemo reći da oni rade najbolje što mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize – kritizirao je Karamarko dodajući kako smo svi očekivali da počnu zaustavljati neke negativne trendove u hrvatskom gospodarstvu, a iako su predvidjeli rast BDP-a od 0,8 posto, imaju minus 2,1 posto, "prema tome oni lažu."

– Oni su morali naći načina da se ovo ne dogodi, ovo je udar na standard naših ljudi. Zamislite, počinje škola, dolazi jesen, oblače djecu, traže odjeću i knjige i sada grijanje raste za 37 posto. Što bi bilo u nekim drugim državama, ljudi izlaze na ulice. Sve što se događa, ako se ikada počne događati pozitivno za vrijeme njihove vlade, a ne vjerujem da hoće, može se događati samo zahvaljujući strpljivim građanima koji sve ovo skupa trpe – uvjeren je Karamarko, a s njime se slaže i bivši HDZ-ov ministar gospodarstva Đuro Popijač koji smatra da je "zastrašujuće to što se događa po pitanju rasta troškova života i vezano uz energente, ali i sve ostale dnevne potrebe koje imaju naši građani."

– Smatram, a na to smo već upozoravali, da cijena plina nije išla gore 19 ili 20 posto nego 37 posto u konačnoj varijanti, da cijena struje nije išla 20 posto nego više od  30 posto i to će sve sada nažalost doći na naplatu. Držim da će gradovi vrlo teško imati snage i hrabrosti da donesu takve odluke za dramatičan porast cijene grijanja. Sve je u kontekstu općeg nesnalaženja Vlade u ovim trenucima krize – kaže Popijač i dodaje kako je i njegova vlada živjela u vremenima krize i neimaštine pa je na sve moguće načine pokušavala zaštititi standard građana, upravo utječući na cijenu onih stvari na koje su mogli, prvenstveno cijenu energenata.

– Očigledno da ništa drugo ne preostaje nego i dalje tući po džepovima građana – primijetio je Popijač. Zbog svih ovih "manjkavih" poteza Vlade, HDZ će "i dalje budno motriti što radi, odnosno ne radi ova vlada", najavljuje Karamarko.

– Gledat ćemo i koliko to uspješno, odnosno pretežito neuspješno to radi, ugrožava, rekao bih, egzistenciju naših građana, vidjeli ste poskupljenja i tako dalje. Dogovorili smo se za pitanja na sutrašnjem aktualnom prijepodnevu, mislim da će biti aktualno u svakom slučaju. Intenzivirat ćemo rad u Saboru i pokušat ćemo zaustaviti ovo bezglavo vođenje države – tvrdi Karamarko.

Novinare je zanimalo i razmišlja li HDZ o Nikici Valentiću kao kandidatu za zagrebačkoga gradonačelnika?

– Mi imamo dosta kvalitetnih ideja o tome, ono što je sigurno jest da ćemo ići s našim kandidatom u svim velikim gradovima. Sva ova dosadašnja naklapanja otpadaju i sve su varijante otvorene, sasvim ćemo sigurno imati kvalitetnog kandidata – odgovorio je predsjednik HDZ-a koji za Valentića kaže da je "apsolutno" kvalitetan kandidat.

– Zar mislite da jedan uspješan premijer, jedan od premijera ratnih vlada, čovjek koji je održao gospodarstvo u to vrijeme, nije kvalitetan, ja mislim da stvarno jest kvalitetan za Zagreb – zaključio je Karamarko.

Komentara 22

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
14:07 17.09.2012.

Želimo Švicarske Mirovine

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
14:09 17.09.2012.

Ako mi Karamarko Potpiše Švicarsku Mirovinu ( barem 3 000CHF), odmah prelazim iz SDPa u HDZ

OB
-obrisani-
13:49 17.09.2012.

Postovani! 'Nitko nije očekivao da će Vlada od Hrvatske stvoriti Švicarsku' * Ili sto oni (kukuriku) "otpuste "i "zatvore" ne cu morati ja;-))))) Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije