Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varalica

Nitko 18 godina nije znao tko je on zapravo, nakon istrage crkva ga razriješila

Svećenik
Thinkstock
24.12.2018.
u 19:52

Tužitelj navodi da je krivotvorio sve dokumente, a nakon temeljite istrage otkriveno je da se nikad nije zaredio

Čovjeka koji se 18 godina pretvarao da je svećenik razriješila je Katolička crkva u Španjolskoj, objavio je u ponedjeljak BBC. Miguel Angel Ibarra vjenčao je parove i krstio djecu, prvo u Kolumbiji pa u južnoj Španjolskoj, iako se nikad nije zaredio. 

Vjenčanja i krštenja će se priznati, ali ne i ispovijedi koje je čuo, kažu crkveni službenici.  Varalica je otkriven nakon što je protiv njega podignuta tužba u Kolumbiji.

Tužitelj navodi da je Ibarra krivotvorio sve dokumente.  Nakon temeljite istrage otkriveno je da se nikad nije zaredio i naređeno mu je da se vrati u Kolumbiju. 

Ibarra je došao u Španjolsku prošlog listopada i smjestio se u Medinu-Sidoniu, mjestu s 11.000 ljudi.

"Događaji poput ovih mogu baciti sjenu na rad zaređenih svećenika, koji služe Crkvi svaki dan na uzoran način", navela je u izjavi mjesna biskupija.

Ovo nije prvi slučaj da se netko pretvarao da je katolički svećenik. Godine 2008. čovjek koji nije bio zaređen slušao je ispovijedi u Bazilici sv. Petra u Vatikanu.  Nosio je svećeničku haljinu, ali je kasnije razotkriven kada su njegove dokumente provjerile talijanske vlasti.

Pogledajte video: Dječak dobio najbolji poklon za Božić

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
22:19 24.12.2018.

Kako ga mogu razrijršiti kada se nije zaredio?

DU
Deleted user
20:24 24.12.2018.

Badnjak, a vi pišete o Plenkoviću... Sram vas bilo!

PA
pakpapir
21:39 24.12.2018.

Pravi ili lažni!?U tom biznisu razlike između jednih i drugih nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije