Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADRŽALI DOKUMENTACIJU

Nisu kaznili Ćelića zbog prebrze vožnje: USKOK podignuo optužnicu protiv dvojice policajaca

Josip Ćelić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
13.07.2020.
u 15:38

Ćelić je vozio 166 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje bilo 50 kilometara na sat.

Ivica Rumora i Luzarijo Kulaš, dvojica bivših načelnika Postaje prometne policije u Zadru optuženi su za zloporabu položaja i ovlasti jer nisu pokrenuli postupke protiv Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije i Darka Cara, bivšeg načelnika  PU krapinsko-zagorske.

Radilo se o situacijama kada su presretači dvojicu policijskih čelnika uhvatili kako prebrzo voze, no njihovi podređeni to nisu sankcionirali. Optužnicu protiv dvojice zadarskih policajaca podigao je USKOK pred Županijskim sudom u Splitu.

Slučaj je razotkriven zahvaljujući novinarima RTL-a  koji su lani u listopadu objavili snimku Ćelićeve vožnje, odnosno kako kroz naseljeno mjesto u okolici Zadra vozi brzinom od 160 kilometra na sat, iako je ograničenje bilo 50.  Ćelić se, kada je priča dospjela u javnost, branio da je bio na tajnom zadatku te da je zbog toga brzo vozio, a na čuđenje mnogih, ta mu je argumentacija kasnije, kada je ipak prijavljen, prošla na sudu, pa je oslobođen optužbi za prebrzu vožnju.

Što se tiče dvojice sada optuženih policajca, Rumora se tereti da je 12. ožujka 2019., nakon što je presretač uhvatio Ćelića kako prebrzo vozi, zataškao cijelu stvar. Odnosno da je oduzeo dokumentaciju od policajaca iz presretača te nije ništa poduzeo da sankcionira Ćelića. A isto je prema navodima optužnice, napravio i u slučaju Cara koji je 9. ožujka uhvaćen kako vozi prebrzo.  Kulaš, koji je  naslijedio Rumoru na mjestu načelnika, optužen je da također po pitanju prekršaja koje su počinili Ćelić i Car  nije ništa poduzeo već je nakon što mu je Rumora predao dužnost sporne snimke držao u ladici. Tek kada su se novinari počeli raspitivati za Ćelićev slučaj, Kulaš je 23. listopada 2019. sve te papire dao referadi koja je zadužena za pokretanje prekršajnog postupka te je postupak tada i pokrenut. 

Komentara 5

NE
nečešrazbojniče
16:39 13.07.2020.

Hahaha kao da je HDZ na vlasti, ništa se nije promijenilo osim autobusa što odlaze.

Avatar fredi
fredi
12:03 13.07.2020.

Samo još jedan slučaj u nizu koji dokazue da smo svi "jednaki" pred zakonom!

Avatar Ninja1
Ninja1
12:20 13.07.2020.

samo diži prometne kazne, ionako ih plaća samo stoka sitnog zuba, za velike ribe zakon ne vrijedi,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije