Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radikalno

Niste pokupili izmet za svojim psom? Dobit ćete ga poštom!

danijela06
Foto: Ivana Ivanović
1/2
05.06.2013.
u 21:09

Grad Brunete sa 10.000 stanovnika ima 70-postotni pad psećeg izmeta na ulicama otkad je proveo akciju

Vijeće Brunetea, gradića 20-ak kilometara zapadno od Madrida, pokrenulo je kampanju kako doskočiti neodgovornim vlasnicima pasa.

Tjedan dana u veljači tim od dvadesetak volontera patrolirao je ulicama grada u potrazi za vlasnicima pasa koji nisu kupili izmet svojih kućnih ljubimaca za sobom. Zatim bi prišli okrivljenom vlasniku i započeli s njim razgovor kako bi otkrili ime psa.

– Uz ime psa i pasminu bilo je moguće identificirati vlasnika iz baze registriranih ljubimaca koju držimo u gradskoj vijećnici – objasnio je glasnogovornik Vijeća.

Volonteri su potom pokupili izmet i spakirali ga u kutije označene znakom gradske vijećnice uz napomenu "izgubljeno vlasništvo", a potom ih dostavljali vlasnicima kućnih ljubimaca na kućna vrata, piše Telegraph.

Sve u svemu, 147 dostava napravljeno je u tih tjedana, a grad sa 10.000 stanovnika otad ima 70-postotni pad psećeg izmeta na ulicama.

Godinu dana ranije gradsko vijeće Brunetea pokušalo je napraviti sličnu akciju tako što su vlasnike pasa proganjali izmetom na daljinsko upravljanje u koji je bila zabodena oznaka "Ne ostavljaj me - pokupi me".

U Hernani, grad u Baskiji na sjeveru Španjolske, tamošnje vijeće prije dvije godine uvelo je podzakonski akt prisilivši vlasnike kućnih ljubimaca da registriraju DNA svog psa, kako bi ih mogli pronaći ako njihov izmet bude pronađen na ulici ili u parku.

>>Čistite li za svojim psom? Oni koji ne čiste izmet pse izvode navečer

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije