Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peskov sve nazvao glasinama

Ništa od Putinove najave novog vala mobilizacije: Kremlj demantirao nagađanja

Vladimir Putin
Foto: Reueters/PIXSELL
1/10
18.01.2023.
u 14:31

Vladimir Putin posjetio je tvornicu oružja u St. Petersburgu, obratio se radnicima tvornice i novinarima te rekao da "ne sumnja u to" da je ruska pobjeda u Ukrajini "neizbježna"

Očekivalo se da će danas ruski predsjednik Vladimir Putin u nekom trenutku održati govor u povodu obilježavanja 80. godišnjice slamanja opsade Lenjingrada. Institut za proučavanje rata izvijestio je da bi Putin mogao objaviti novu mobilizaciju. Slične spekulacije pojavljivale su se cijeloga dana u medijima, ali sada je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao domaćoj novinskoj agenciji da nema istine u glasinama da bi Putin mogao najaviti promjene u ratnim naporima kao što je opća mobilizacija, piše Sky News.

Podsjetimo, Vladimir Putin posjetio je tvornicu oružja u St. Petersburgu, obratio se radnicima tvornice i novinarima te rekao da ne sumnja u to da je ruska pobjeda u Ukrajini "neizbježna".  Ruski čelnik također je ustvrdio da akcije Moskve u Ukrajini imaju svrhu zaustaviti "rat" koji već godinama bjesni u istočnoj Ukrajini.

"U Donbasu od 2014. nisu prestajale borbene operacije velikih razmjera s teškim naoružanjem, topništvom, tenkovima i zrakoplovima. Sve što danas radimo u sklopu specijalne vojne operacije jest pokušaj da se ovaj rat zaustavi. To je smisao našeg djelovanja – zaštita ljudi koji žive na tim prostorima", kazao je Putin.

Foto: SPUTNIK/REUTERS

Podsjetimo, Putin je danas položio cvijeće podno spomenika poginulim borcima na dan 80. obljetnice slamanja opsade Lenjingrada. Kod spomenika ruskog čelnika dočekao je guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko. Prilazeći spomeniku, Putin je položio buket crvenih ruža vezanih crnom vrpcom. Putin je neko vrijeme šutio, a zatim se naklonio i vratio do automobila, pišu RIA Novosti. Putin je također položio vijenac kod spomenika nazvanog "Majka domovina" na Piskarevskom memorijalnom groblju, gdje su pokopane žrtve opsade Lenjingrada. 

Položivši vijenac podno spomenika, Putin je namjestio vrpce u bojama državne zastave i naklonio se. Na putu do spomenika, duž 300 metara duge aleje obilježene vječnom vatrom, Putin je položio cvijeće i na jednu od masovnih grobnica. Tamo počiva i njegov brat Viktor, koji je u zimi 1942. poginuo u opkoljenom gradu. Putin je potom posjetio Državni memorijalni muzej obrane i opsade Lenjingrada, gdje se sastao s veteranima.

Video: S Murtera pod okriljem noći nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice:



 

Komentara 15

DA
danijelrukavina4
17:05 18.01.2023.

Unatoč svim naporima Kremlja da drže svijet u strahu, te drže svoj narod u strahu višestrukim povećanjem svekolikog terora i "mjera" nad antiratnim prosvjedima i oporbom koja se protivila ratu - složio bih se sa litavskim predstavnikom u europskom parlamentu - demokracija je u Rusiji neizbježna. A o "politici" Kremlja manipuliranjem strahom možete više pročitati na portalu Meduza u članku Trudobaljeva.

Avatar Musashi
Musashi
17:09 18.01.2023.

I priča kako je Ukrajina povijesno ruska, a Kinez, kojemu je Rusija uzela pola Mandžurije ga sluša.

AM
amorphius
16:23 18.01.2023.

isto tako je za pretpostaviti, kada bi negdje sletjeli vanzemaljci, pokušalo bi se sto posto demantirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije