Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiromašen proračun

Ništa od pasarele, a vrtić tek u lipnju

\'putnici i stanovnici  Capraga dnevno se izlazu opasnosti stradavanja od vlaka dok prelaze 8 kolosjeka penju?i se na vagone i prelaze?i s jednog na drugi jer nema pasarele koja je uklonjena 2004. god
Arhiva VL
07.12.2010.
u 16:57

Ušteda na javnoj rasvjeti nastavlja se, a s daljnjim gašenjem svake druge ulične svjetiljke uvećat će se iznos potreban za samo njezino održavanje

Proračun Grada Siska umanjen je za dodatna četiri milijuna trećim rebalansom, koji tek ide na Gradsko vijeće, čime je konačno stanje u blagajni s početnih 249 palo na 210 milijuna kuna. Kao i do sada, štedi se na komunalnom i kulturnom standardu, no pravi rezovi Siščane tek očekuju.

Tek pokoja ljepša ulica

Naime, za 2011. planirani budžet je 194 milijuna kuna. Takav proračun bit će dostatan tek za održavanje postojećeg stanja, bez većih investicija. No, na čemu vladajući štede? Na razočaranje putnika željeznicom iz Capraga, od obećane pasarele, koja je trebala biti gotova na proljeće, neće biti ništa niti na godinu. Za tu namjenu već su bila planirana četiri milijuna kuna te je raspisan i javni natječaj, no recesija ih je pojela. Ni vrtić na Zelenom brijegu neće otvoriti vrata obećanog 1. siječnja, već možda tek u lipnju.

– Naša je obveza vrtić dovesti u funkciju do lipnja, i to ćemo učiniti. Pregovaramo o sredstvima za opremanje, završetak radova i tamošnji pogon. Otvaranje uključuje zatvaranje objekata u Selima i stare barake na Zelenom brijegu, no neupisane djece neće biti – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak na jučerašnjoj sjednici Kabineta gradonačelnika. Gotovo 50 posto srezana su sredstva komunalnog odjela, s oko 90 na 49 milijuna kuna.

Kukanje zbog sporta

– Dvostruko su manji prihodi od komunalnog doprinosa. Sljedeće godine smanjit će se i sredstva od komunalnih priključaka, pa čak i prihod od komunalne naknade. Novca će biti za održavanje cesta, pa nastavljamo s uređenjem nogostupa u središtu – kaže pročelnik Mile Mikić.

Sanirat će se i neke ulice. Ozbiljnija renovacija čeka Ulicu Ive Rukavine, a investirat će se i u uređenje Mihanovićeve obale uz šetnicu do Staroga grada. Ušteda na javnoj rasvjeti nastavlja se, a daljnjim gašenjem svake druge ulične svjetiljke povećat će se iznos potreban za njezino održavanje. Uložit će se i u pješački pothodnik ispod pruge prema sportskoj dvorani, u infrastrukturu u Ulici Vanje Radauša te sanaciju klizišta na Groblju. Društvene djelatnosti umanjene su za nešto više od 15 milijuna kuna, u sklopu čega su donacije Zajednici sportskih udruga "rezane" za oko šest milijuna kuna. – Udruge su nositelji sporta i ovakav potez vodi k njegovu gašenju. Sport je srezan dvostruko, što je i trostruko više nego neke druge stavke – požalio se Novak.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:18 07.12.2010.

naravno da nema za tu pasarelu jer se na njoj ne može krasti kao na sportskoj dvorani

IN
inocent
09:57 08.12.2010.

Nema više Želljezare koja bi napravila pasarelu, a to što odrasli i djeca prelaze kolosijeke i vagone kako bi došli na stanicu, još do sad dosta sretno prolazi. Nisam valjda zaboravio nekog stradalog. Što se tiče javne rasvjete, sa svakomm drugom ugašenom lampom i ponekom pokvarenom, na kolniku je takva šarade svijetlih i tamnih zona da je pravo čudo što nema i više nesreća. Glede\"sanacije\" ulica osobito nogostupa, ne znam u kojem se gradu još, u njegovu središtu, nogostupi ; koji se još nazivaju pločnicima, masovno prelijevaju asfaltom. Što tu rade gradski arhitekti, urbanisti ili što su već. Postoji samo nekoliko manjih ploha koje doista jesu nekakvi pločnici . To je ispred zgrade suda, ispred crkve Sv. Križa. Tu se ne smije ubrojiti ono isprednekih robnih centara, kao Getro, jer to su oni izgradili. Kao da se trudimo da nam grad i po izgledu bude što crnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije