Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.05.2015. u 12:00

Dok u Vladi vjerojatno razmišljaju gdje su pogriješili, vjerovnici trljaju ruke, ponajprije teleoperatori kod kojih je ponajviše dužnika

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike, neko je vrijeme bila vrlo popularna među dužnicima zbog socijalne mjere oprosta dugova, a sada bi joj popularnost mogla porasti i među vjerovnicima. Umjesto najavljivanih 60.000 blokiranih dužnika, kojima je Vlada omogućila otpis dugova, „novi početak" dočekalo je 10.000 socijalnih slučajeva, dok su od preostalih 50.000, prema podacima Jutarnjeg, tek 672 dobila oprost. Dok u Vladi vjerojatno razmišljaju gdje su pogriješili, vjerovnici trljaju ruke, ponajprije teleoperatori kod kojih je ponajviše dužnika.

Pravi su se našli – rugao se Maras Šukeru

Gordan Maras, ministar obrta, gostujući na Hrvatskom radiju, poručio je Ivanu Šukeru iz HDZ-u kako ne zna što bi učinio da u ovom trenutku dođe na vlast. Slab je to argument jer vidimo da ni SDP ne zna što bi učinio s vlašću koju ima već 4 godine.

Pola godine radimo za državu, a onda radimo za banke

Krunoslav Gašparić i Robert Badurina iz Udruge poreznih obveznika Lipa, koristeći kalkulator za izračun osobnog dana porezne slobode, izračunali su da će prosječni hrvatski radnik ove godine do 1. srpnja raditi za državu, a tek potom za sebe. Ova hrvatska „bratska" kalkulacija temelji se na zbroju poreza i doprinosa koji se isplaćuju državi, ali previđa da ni nakon simboličnog 1. srpnja ne radimo „za sebe". Mnogi tek tada počinju raditi za banke ili lokalne namete.

Milan Bandić Bandiću Milanu dao prostor za 7 kn

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, dodijelio je Milanu Bandiću, predsjedniku stranke Bandić Milan 365, gradski poslovni prostor od 300 kvadrata na adresi Praška 2 uz cijenu najma od 7 kuna za četvorni metar. Sve je u ovom neobičnom Bandić – Bandić – Bandić trokutu posve legalno jer stranka Bandić Milan 365 ima zastupnike u Bandićevoj Gradskoj skupštini, a cijena od 7 kuna regulirana je Bandićevim Zaključkom o davanju gradskih prostora na privremeno korištenje političkim strankama. Osim što je legalno, sve je to i posve ekonomično jer nije Bandić Milan raspikuća kao Milanovićevi ministri pa da četvorni metar plaća po 11 eura kada mu Milan Bandić nudi prostor u centru za jedan euro.

>> Kupac za jahtu Malo vitra pojavit će se malo sutra

Komentara 11

TO
Tomisslaw
13:19 07.05.2015.

Najprije "sekretarica" Jovana Raškovića, pa onda priležnica uglednog SDP-ovca D.V., a preko toga zastupnica u Saboru kao 23-godišnja studentica, pa zastupnica sve dok nije postala ministirca....Uistinu impresivna profesionalna biografija. Rijetki su ministiri čiji su zakoni kompletno stavljeni izvan snage....Toliko o stručnosti

MT
mladen.turcic
13:14 07.05.2015.

kad vidim ovu cugericu ....vreca za boks,,nekom

DU
Deleted user
12:35 07.05.2015.

Ne znam baš da vjerovnici trljaju ruke jer u nekoj uređenoj pravnoj državi bi zakonski se trebao štititi baš vjerovnik. Tko nije bar jednom posudio novac, taj ni ne zna koliko je teško doživjeti da ti ga vrate. Kod nas pak država štiti nekim programima one koji su toliko lakovjerni da bi trebalo im uzeti poslovnu sposobnost odnosno tko kupi mobitel, inače par tisuća kn, za 1 kn ili tako neku simboličnu cifru - valjda bi trebao znati da će ga kasnije obilato preplatiti, a ne naricati kasnije da ide pod ovrhu ili tome slično. Glavno da su oni zveknuli porez na štedne uloge, kao u onoj o mravu i cvrčku - ajmo mi rebnuti mrava (a za cvrčke imaš i oprost mobitel dugova, oprost poreza i dr.). Sramota! Tko ne zna tipove koji jedva spajaju kraj s krajem i uokolo se hvališu da mjesečno troše 1000 kn za mobitel!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije