Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ciklona jakob

Ništa od nevremena: Osvježenje stiglo, ali oluja zaobišla Zagreb

munje, nevrijeme (1)
Foto: Snimio čitatelj
1/12
Autori: Igor Capan, Petra Balija, irk/VLM, ae/ VLM
09.08.2013.
u 08:52

Tuča je padala na granici sa Slovenijom, i u nekim dijelovima Zagorja, ali ne i u Zagrebu.

Najavljena promjena vremena i osvježenje zahvatili su neke krajeve u Hrvatskoj, no dugo najavljivana oluja koju prati jaka tuča, razorni vjetar i grmljavinski pljuskovi, koju su neki najavljivali kao razarajuću, nije se dogodila, barem ne u glavnom gradu. Priroda je poštedjela Zagreb, udarivši mnogo jače sa sjeverne strane Medvednice, tako da su mnogi građani spokojni otišli na spavanje u petak navečer.

Na broj 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje nisu zaprimili dojave o šteti, a ni Uredu za upravljanje u hitnim situacijama nitko nije prijavio materijalnu štetu. Sve ekipe iz javnih vatrogasnih postrojbi bile su pripravne za intervencije koje su izostale. A do večernjih sati, kada je počeo puhati jači vjetar, sijevati munje i ponegdje padati slabija kiša, u gradu se osjećala velika nervoza. Mnogi su se pripremali na razne načine, ali u brizi za imovinu su se isticali vlasnici osobnih automobila. Radili su se planovi kako pokriti vozilo, je li karton bolji od pokrivača, koju samoljepljivu traku koristiti. Neki su zbrajali koliko bi koštao odlazak u javnu ili privatnu garažu, a kada su ZG Holding i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, na preporuku gradonačelnika Milana Bandića, objavili da će parkiranje vozila biti besplatno u javnim garažama od petka u 17 sati do subote u 12 te da mnogi šoping centri također otvaraju svoje garaže građanima, učinilo nam se da je cijeli Zagreb krenuo prema objektima spasa za limene ljubimce. A svi nisu mogli ući jer u javnim garažama u gradu je oko 2400 mjesta, a u šoping centrima još nekoliko tisuća.

Tako se garaža Gorica kod Kvaternikovog trga napunila već u 17.10 sati, vozači osobnih automobila su napravili gužvu na Heinzelovoj kod garaže Kvaternikov trg i onemogučili autobusima ZET-a da dođu do svojih mjesta polazišta. Gužva koja se stvorila kod garaže Tuškanac čak je skratila autobusnu liniju 150 (Trg bana Jelačića – Tuškanac – Gornji Grad) do Mesničke. Neki su pola grada prošli kako bi pronašli mjesto u natkrivenom parkingu, a ostali su se snalazili na razne načine.  Vozači su svoje ljubimce parkirali ispod gradskih mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka. Da se smjelo, sigurno ne bi odoljeli parkiranju nasred natkrivenih prometnica. Nekima nije bilo dovoljno što su parkirali u neko sklonište, već su do prestanka obične ljetne ostali uz svoje najdraže – osobne automobile.

Nevrijeme zahvatilo Zagorje i Međimurje

Nevrijeme je zahvatilo Zagorje i Međimurje, izvijestio je iza 21 sat Crometeo koji prati ciklonu Jakob. Također je naveo da je prema dojavama u dijelu Zagorja bilo tuče veličine jajeta te da je dojavljena i slaba tuča u blizini Čakovca.

Je li i vaše područje zahvatilo nevrijeme? Ako imate fotografije i snimke nevremena, šaljite nam ih na e-mail: javi@vecernji.net

>> Nevrijeme pogodilo Karlovac. Vjetar nosio sve pred sobom!

>> Stiglo upozorenje: Hrvatsku očekuje iznimno opasno vrijeme! 

>> Strah od tuče: Garaže popunjene, automobile sklanjali i pod mostove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije