Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Ništa od bijelog Božića. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za blagdane

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
24.12.2019.
u 11:02

Severe Weather Europe objavio je svoju tradicionalnu prognozu za Europu u kojoj navode kolike su šanse za snijeg na Božić diljem Europe. Ističu kako će postotak mjesta u Europi koji će imati bijeli Božić biti jako malo

Gotovo je postalo već tradicionalno nadati se bijelom Božiću, no vremenska prognoza za Badnjak i Božić razočarat će mnoge. 

- Badnjak će tijekom dana biti većinom suh, pa i barem djelomice sunčan, u nekim nizinama unutrašnjosti uz jutarnju magla i slab mraz, ali će navečer mjestimice vjerojatno pasti malo kiše - najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, prema ponoći i jutru i u drugim krajevima. U gorju je moguć i slab snijeg. - prognozirao je meterolog Zoran Vakula za HRT. 

- Očekuje se kako će Badnjak poslijepodne biti većinom sunčano, uz više oblaka nego ujutro. A malo kiše moglo bi pasti navečer i to u vijeme oko polnoćke - smatra Nikola Vikić-Topić. On smatra kako će vjetar posvuda slabiji nego ujutro, a u Dalmaciji će puhati umjerena tramontana, na sjevernom Jadranu zapadni vjetar, a u Slavoniji sjeverozapadni. Najviša temperatura između 9 i 15 stupnjeva. 

- Na Božić će na kopnu biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali lokalno, može pasti i malo kiše, vjerojatnost za nju je oko 15 %. Od četvrtka još malo svježije, jutra će biti i hladna, a u subotu je ponovno moguće malo kiše - prognozira  Vikić-Topić za RTL. 

 

Tijekom Božića i blagdana svetog Stjepana neće biti posve suho, no ono malo oborina što padne će biti slabo i kratkotrajno. Građani ne bi trebali imati previše problema s vjetrom, osim podno Velebita, gdje će od četvrtka puhati povremeno jaka bura s olujnim udarima.

Severe Weather Europe objavio je svoju tradicionalnu prognozu za Europu u kojoj navode kolike su šanse za snijeg na Božić diljem Europe. Ističu kako će postotak mjesta u Europi koji će imati bijeli Božić biti jako malo, te da će snijeg biti ograničen na Skandinaviju, Island, istočnu Tursku i najviše vrhove Europe.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:24 24.12.2019.

Nemam ništa protiv snijega na više od 20 stupnjeva. Neka pada koliko ga god izvakulizirali.

DU
Deleted user
10:18 25.12.2019.

Oh ne,, oslobodite nas Vakula mr. Zokija i njegovih proroštava. Imajte malo samilosti prema nama.

GR
gragakarlovac
20:45 24.12.2019.

26.12 u kupovinu...steta sto nemamo Uniqlo, pa moramo biti zadovoljni sa zarom i h&m...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije