Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Jandroković otkrio detalje dogovora: 'Naše namjere su ozbiljne'

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2019.
u 18:11

Dodao da je će u izradu uredbe vjerojatno biti uključeni i strani eksperti kako bi se uredba 'napravila na najpravdeniji mogući način'.

Nakon što su HDZ i HNS ipak postigli dogovor, uredbu o koeficijentima komentirao je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Kazao je da su dogovorili ono što je najavio predsjednik vlade, a to je da želi 2+2+2 za iduću godinu i da se isto tako riješi i pitanje s koeficijentima.

- Odlučili smo se da ako uredba ne bude donesena do 30. lipnja idemo 2 posto gore za one resore za koje se misli da su potplaćeni.  O svemu ćemo razgovarati sa sindikatima i zainteresiranom javnosti - kazao je Jandroković i dodao dodavši kako su tu i policija i prosvjeta te da će u izradu uredbe vjerojatno biti uključeni strani eksperti kako bi se 'napravila na najpravdeniji mogući način'. 

Izjavio je i kako nisu razgovarali o zabrani štrajka, ali se stvaraju uvjeti da se on obustavi.

- Ni u jednom trenutku nismo osporavali pravo da se plaće uvećaju, a naše namjere su ozbiljne. U proteklih 30 godina nije napravljeno ništa ozbiljno po tom pitanju - zaključuje.

Na pitanje novinara hoće li doći do ucijena izjavio je kako su HDZ i HNS danas 'vrlo brzo došli do konsenzusa oko četiri stvari' pa je o istima teško pričati.

 

Komentara 4

JA
jackiechan3
19:42 30.10.2019.

Nema vise nikakvog opravdanog i razumnog razloga za strajk, 6,12% rast place i 2% rast osnovice, ucitelji sad imaju puno vise od policajaca, vatrogasaca, sestara...

BO
Bojance
19:47 30.10.2019.

Ucitelji trebaju imat 25% manje place jer im jedan sat traje 25% krace (45min) nego ostalim radnicima (60min). brzo su zaboravili kako im je Milanovic ukinuo bozicnicu, regres, jubilarnu nagradu i prijevoz

DU
Deleted user
18:29 30.10.2019.

Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije