Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život u dvoje

Nismo namjeravali slaviti jer mi slavimo svaki dan našeg života!

'brak1_ivj_zag_020211'
''
02.02.2011.
u 15:45

Recept za skladan brak: poštovati i prilagoditi se potrebama drugoga, a on ti to vrati

Zvonko i Josipa Vincelj iz Krapine proslavili su 60 godina braka.

– Htjeli smo samo zahvaliti Bogu što smo to dočekali zajedno pa smo zamolili župnika Tomicu Šestaka da nam blagoslovi prstenje. No, u crkvi nas je dočekala prva klupa, a župnik nam je obnovio zavjete, što nas je obradovalo. Nismo planirali slavlje jer mi slavimo svaki dan našeg života – rekli su nam Vincelji. Pepica je skuhala ručak, a došla su im djeca, kći, zet i dvoje unuka, koji su već "svoji ljudi", pa Pepica kaže kako bi voljela što prije postati prabaka. Njihova zajednička životna priča počela je ubrzo nakon što su se upoznali.

Mjesec po mjesec

– Upoznali smo se 8. listopada 1950. godine, mjesec dana nakon toga smo se zaručili, sljedeći mjesec vjenčao ih je matičar, a nakon toga za mjesec dana svoj su brak potvrdili i u crkvi – prisjetio se Zvonko.

Maturalna zabava

Odlučujuća je bila maturalna zabava kod susjeda jer je taj susret potvrdio da je Pepica žena njegova života. Pepica misli da je to sudbina, a Zvonko kaže da čovjek sam kroji svoju sudbinu.

– Nikada, baš nikada nismo se posvađali, lijepo smo proživjeli sve ove godine jer smo poštovali jedno drugo. Stoga je i recept za dobar zajednički život jednostavan: poštovanje i prilagođavanje potrebama drugoga, a ako taj drugi to zna vratiti na pravi način, u braku nema problema – kaže Pepica.

Zvonko je inače Krapinčanima poznatiji pod nadimkom Puba i od samog početka je u uredništvu humoristično-satiričnog lista Zvonec. I danas, iako u 88 godini, Puba je aktivan u kreiranju časopisa koji će izaći 105. put. A par se ni sada ne prepušta monotoniji. Svaki dan nakon što Pepica skuha ručak, a Zvonko obavi ostalo, krenu u šetnju.

– Volimo planinariti, družiti se, a automobilom smo obišli gotovo cijelu našu obalu – kažu. Zvonko još sjeda za volan automobila, a kroz grad se voli provozati i na svom motoru.

Komentara 1

ST
Stjepan
03:43 08.02.2011.

.....svaka im chast, i zzivjeli u zdravlju i veselju joss na mnoga ljeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije