Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga autorice Rosie Kugli

'Nisi bio kod Degena? Nisi bio kod odvjetnika!'

storyeditor/2023-09-14/PXL_100723_101446180.jpg
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
15.09.2023.
u 15:12

Održana promocija knjige "Odvjetnik svjedok vremena"; koja prati životni i profesionalni put Silvija Degena

Silvek je legenda! Ako nisi bio kod Degena, nisi bio kod odvjetnika, čulo se sa svih strana na jučerašnjoj zagrebačkoj promociji knjige "Odvjetnik svjedok vremena", na čijim je stranicama, nakon okončanja duge i uspješne karijere, 80-godišnji Silvije Degen ispisao svoj izniman životni i profesionalni put. Održana je, simbolički, u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore među brojnim kolegama koji su mu pristigli pružiti potporu, među kojima i ugledni odvjetnici Silvije Hraste i Veljko Miljević, a među govornicima bio je i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Knjigu je predstavila autorica Rosie Kugli. – Ovo je knjiga o legendi koja je obilježila jednu epohu, pisana za generacije odvjetnika koje tek dolaze i koja vapi za filmskom adaptacijom – rekla je pravnica i književnica koja je, pišući knjigu, čak dvije godine proučavala tisuće stranica sudskih spisa i novinskih članaka, među njima i brojne slučajeve prijevara i ubojstava "koji lede krv u žilama".

Tijekom 50 godina duge karijere Degen bilježi oko 1500 slučajeva najtežih krvnih delikata, više od 10 tisuća kaznenih predmeta, a branio je i mnoge poznate ljude – generale, liječnike, nogometaše, biznismene i tajkune, ali i nesretnike, gubitnike, prevarante i međunarodne kriminalce. Braneći individualna prava čovjeka pred vlašću, u oba društvena sistema, u političkim procesima zastupao je nevjerojatno široku lepezu klijenata, od Artukovića i Špegelja do Arkana i ajatolaha Homeinija. Samim time Silvije Degen nije samo svjedok vremena nego i njegov itekako nazočan dionik.

– Cijeli svoj radni vijek posvetio sam pravu, braneći čak i one koje su svi osuđivali i od kojih su strahovali. To je priča koja ne smije ostati neispričana. Duboka, borbena, pamtljiva, gotovo filmska. Trag u vremenu koji kroz presjek gotovo pola stoljeća govori o životu s kriminalcima, ali i onima nepravedno obilježenima, kao i o svakodnevnoj borbi s vlastitim osjećajima – kazao je legendarni odvjetnik kojemu su kolege poručili da od njega još itekako očekuju puno aktivnosti i mudrosti. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Komentara 1

PA
Paserdzan
14:03 16.09.2023.

Branio je apsolutno svakoga, tko je mogao dobro platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije