Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nisam zadovoljan kako je saživjela aplikacije Stop Covid-19'

Obišao je Opću bolnicu Varaždin koja bilježi velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom
14. studenoga 2020. u 14:57 5 komentara 683 prikaza
Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Na Vladi će se donijeti odluka tko će prisustvovati, to apsolutno neće biti svi ministri. Ono što je najbitnije u čitavoj stvari, s obzirom na važnost kolone sjećanja i važnost tog dana za čitavu Hrvatsku, važno je da određeni epidemiološki koncept i okvir, ukoliko se bude poštivao, nekakvog većeg rizika za zarazu neće biti. Svi oni koji su pozitivni, apsolutno je realno da ne prisustvuju i da ne šire svoju zarazu, stoga apeliram na sve one koji znaju da su bili u kontaktima, koji znaju da su pozitivni, da ne dolaze na takva zbivanja - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u Varaždinu, odgovarajući na pitanje je li kolona sjećanja upitna i tko će biti predstavnik Vlade. Obišao je Opću bolnicu Varaždin koja bilježi velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom.

Mask compulsory in the pedestrian zones in Munich. SMIJEMO LI SE VRATITI STAROM ŽIVOTU Igor Rudan piše: Četiri su krivca za pandemiju korone

- Izloženi smo novim izazovima. Uobičajeno se dosad u medicini upotrebljavalo od pet do 10 litara kisika po bolesniku, međutim ovo je bolest koja zahtijeva daleko veće količine kisika, i na to treba adekvatno odgovoriti. Sretni smo što i poduzetnici i vlasnici određenih firmi, i svi skupa zajedno doprinose nalaženju rješenja. Ista stvar je svugdje u zemlji, zato je od iznimne važnosti što smo promišljali u Zagrebu, Dubravu kao centar gdje se liječe najteži Covid-19 pozitivni bolesnici, i sve je to naš zdravstveni odgovor na ovu ugrozu, koji je vrlo bitan - rekao je ministar Beroš. Dodao da u ovom trenutku ima dovoljno respiratora i kadrova. Zasad je sve pod kontrolom, istaknuo je.

- Nema drugog načina odgovora na ovu ekstremnu svjetsku krizu nego zajedništvo, promišljanje, projekcije. Imamo broj novozaraženih i možemo znati što očekivati u zdravstvenom smislu za dva tjedna. Ta dva tjedna su ključni jer moramo naći odgovore na brojna pitanja - rekao je Beroš.

Medicinske sestre stigle u pomoć u Varaždinu Velik broj novih slučajeva Varaždinskoj bolnici u pomoć stiglo deset medicinskih sestara iz KBC-a Zagreb

Na pitanje o masovnom testiranju rekao je da s epidemiološkog aspekta ono daje releventne informacije, ali ne daje odgovor na sva pitanja.

- Nisam zadovoljan kako je saživjela aplikacija "Stop Covid-19" - istaknuo je i apelirao na zaražene da se prijave na tu aplikaciju. Na žalost, dio zaraženih krije kontakte, rekao je.

Lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir, naglasio je i dodao da je prioritet sačuvati gospodarske aktivnosti. 

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Kokoiduhovi:

    A kako će tek biti nezadovoljan nakon kolone sjećanja, gdje ne vrijede "preporuke" o broju ljudi i razmaku između dviju osoba. Tamo su odredili razmak između grupa ljudi. Iznimke; crkve, neke manifestacije....i odmah rapidno skače broj zaraznih.

  • pitmaster05:

    neko je za tu glupost uzeo lijepe novce ( a vjerojatno malo i podijelio ispod stola, kako to nalazu dobri uhodani obicaji u hdz-u)....

  • Neo001:

    Crvena hrvatska plaća danak crvene bagre koja se sprdavala i omalovažavala mjere koje je predlagao stožer