Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Vili Beroš u Varaždinu

'Nisam zadovoljan kako je saživjela aplikacije Stop Covid-19'

Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
14.11.2020.
u 14:57

Obišao je Opću bolnicu Varaždin koja bilježi velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom

Na Vladi će se donijeti odluka tko će prisustvovati, to apsolutno neće biti svi ministri. Ono što je najbitnije u čitavoj stvari, s obzirom na važnost kolone sjećanja i važnost tog dana za čitavu Hrvatsku, važno je da određeni epidemiološki koncept i okvir, ukoliko se bude poštivao, nekakvog većeg rizika za zarazu neće biti. Svi oni koji su pozitivni, apsolutno je realno da ne prisustvuju i da ne šire svoju zarazu, stoga apeliram na sve one koji znaju da su bili u kontaktima, koji znaju da su pozitivni, da ne dolaze na takva zbivanja - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u Varaždinu, odgovarajući na pitanje je li kolona sjećanja upitna i tko će biti predstavnik Vlade. Obišao je Opću bolnicu Varaždin koja bilježi velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom.

- Izloženi smo novim izazovima. Uobičajeno se dosad u medicini upotrebljavalo od pet do 10 litara kisika po bolesniku, međutim ovo je bolest koja zahtijeva daleko veće količine kisika, i na to treba adekvatno odgovoriti. Sretni smo što i poduzetnici i vlasnici određenih firmi, i svi skupa zajedno doprinose nalaženju rješenja. Ista stvar je svugdje u zemlji, zato je od iznimne važnosti što smo promišljali u Zagrebu, Dubravu kao centar gdje se liječe najteži Covid-19 pozitivni bolesnici, i sve je to naš zdravstveni odgovor na ovu ugrozu, koji je vrlo bitan - rekao je ministar Beroš. Dodao da u ovom trenutku ima dovoljno respiratora i kadrova. Zasad je sve pod kontrolom, istaknuo je.

- Nema drugog načina odgovora na ovu ekstremnu svjetsku krizu nego zajedništvo, promišljanje, projekcije. Imamo broj novozaraženih i možemo znati što očekivati u zdravstvenom smislu za dva tjedna. Ta dva tjedna su ključni jer moramo naći odgovore na brojna pitanja - rekao je Beroš.

Na pitanje o masovnom testiranju rekao je da s epidemiološkog aspekta ono daje releventne informacije, ali ne daje odgovor na sva pitanja.

- Nisam zadovoljan kako je saživjela aplikacija "Stop Covid-19" - istaknuo je i apelirao na zaražene da se prijave na tu aplikaciju. Na žalost, dio zaraženih krije kontakte, rekao je.

Lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir, naglasio je i dodao da je prioritet sačuvati gospodarske aktivnosti. 

Ključne riječi

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
18:01 14.11.2020.

A kako će tek biti nezadovoljan nakon kolone sjećanja, gdje ne vrijede "preporuke" o broju ljudi i razmaku između dviju osoba. Tamo su odredili razmak između grupa ljudi. Iznimke; crkve, neke manifestacije....i odmah rapidno skače broj zaraznih.

PI
pitmaster05
17:55 14.11.2020.

neko je za tu glupost uzeo lijepe novce ( a vjerojatno malo i podijelio ispod stola, kako to nalazu dobri uhodani obicaji u hdz-u)....

NE
Neo001
16:07 14.11.2020.

Crvena hrvatska plaća danak crvene bagre koja se sprdavala i omalovažavala mjere koje je predlagao stožer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije