Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić

Možda bi bilo drukčije da se Čačić nakon nesreće udaljio iz politike

Vesna Pusić
Foto: screenshot HRT
1/3
12.01.2014.
u 14:38

Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade u emisiji Nedjeljom u 2 o problemu Radimira Čačića koji traje već tri godine

- Nismo se čuli otkad je otišao u zatvor - kaže potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić u emisiji Nedjeljom u 2 na upit kad se zadnji put čula s Radimirom Čačićem. On se njoj nije javljao, kaže. Pusić kaže da je Čačić je problem koji traje već više od tri godina, ali zadnjih godinu i pol intenzivno traje neugodna situacija u kojoj je stranka bila na "brisanom prostoru u vezi svoje budućnosti."

- Dugo smo šutjeli o njegovoj budućnosti nakon izlaska iz zatvora, medijski napisi stvarali su nama u stranci nelagodu. Stranka se razvija i imamo odgovornost da sačuvamo stranku od neugodnosti i pritisaka - kaže Pusić i napominje da je neprihvatljivo neovlašteno zastupanje stranke, aludirajući na susret Bandića i Čačića. I vodstvima HNS-a na sjeverozapadu zemlje, gdje je HNS najmoćniji i s kojima se Čačić nalazio, kroz te su aktivnosti slane krive poruke, iako smo ranije odlučili da dok je Čačić u zatvoru nema političkih aktivnosti s njim - objašnjava Pusić.

- Možda bi sve bilo drugačije da se on nakon nesreće na neko vrijeme udaljio iz politike i pričekao sudski ishod, a ne ovako - misli Pusić. Napominje da "odluku o eventualnom isključenju Čačića iz stranke donijet će Predsjedništvo stranke - tvrdi Pusić, odbijajući iznijeti svoj stav, ne govoreći ni o eventualnom mjestu bivšeg potpredsjednika Vlade u stranci.

Potpredsjednica Vlade, ujedno i ministrica vanjskih i europskih poslova, kaže da bi bilo dobro da koalicija na predstojeće izbore za Europski parlament u svibnju izađe zajedno, te da očekuje za HNS barem jedno mjesto koje vodi u EU parlament. Sastanak na razini cijele koalicije bit će ili ovoga mjeseca ili početkom veljače, prvi put nakon dvije godine, a razgovarat će se o 5 do 10 stvari koje Vlada treba učiniti do kraja mandata, te sumirati sve dosad učinjeno.

- To je sastanak koji uzimam ozbiljno i teme o kojima ćemo razgovarati su odgovorne. S premijerom Milanovićem se čujem više puta tjedno i najmanje dvaput tjedno se vidimo, a s čelnicima IDS-a i HSU-a također se redovito čujem. O kandidatu za predsjednika države za izbore krajem godine nema još službenih dogovora, smatra ona, ali poručuje da će kao stranka HNS podržati Ivu Josipovića.

Ona ocjenjuje da je sadašnja Vlada nepopularna zbog činjenja stvari koje možda pogađaju ljude, ali da uspjeh Vlade ne znači i njenu popularnost.

- Na kraju mandata vidjet će se je li Vlada bila uspješna u rezultatima. Cijela Europa već izlazi iz recesije i Hrvatska je na tom tragu, misli ministrica vanjskih i europskih poslova.

Za Imunološki zavod koji odlazi u stečaj, a za koji se govori da je pod kontrolom HNS-a, napominje da je "Zavod sustavno uništavan i rauban 15 godina, a HNS je naučio da problem neće gurati pod tepih."

- Djelatnost Imunološkog zavoda treba ostati u Hrvatskoj i ovdje će se nastaviti, ovisno o tome kako odluči Visoki trgovački sud, hoće li Zavod ići u stečaj ili ne - kaže V. Pusič. Također napominje da je izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj temeljem Europskog uhidbenog naloga stvar sudske vlasti, a govoreći o ustavnim promjenama, koje je u Saboru onemogućio HDSSB, potpredsjednica Vlade kaže da bi trebalo promijeniti Ustav po odredbama da se spriječi teror većine nad manjinom.

- Željela bih da me se pamti da sam doprinijela tome da Hrvatska postane članica EU i osobu koja je nešto uspjela naučiti i popraviti se kroz svoj javni angažman, te da je na kraju ssvoje političke karijere bolje razumjela što se zbiva u politici - zaključuje Vesna Pusić komentarom po čemu bi željela biti upamćena nakon ovoga mandata Vlade.

Komentara 143

SC
Svitski_Covik
14:51 12.01.2014.

Usporedite kako je taj Stankovic agresivno nepristojno prekidao Markicku, a onda usporedite kako tiho, sramezljivo pomalo zaljubljeno slusa dosadne monologe Pusicke. pa ce vam sve biti jasno

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:51 12.01.2014.

Emisija mu je dosadna i negledljiva, kad je gost netko tko nije njegovog svjetonazor onda po njemu udara iz svih oružja, a ovdje nije postavio Pusićki nijedno škakljivo pitanje, ne samo to nego on već u pitanju koje postavlja daje opravdanje za promašaje vlade i dovođenje Hrvatske na prosjački štap. Ova emisija nema više smisla i tebalo bi ju ukinuti, nek ju partija dalje financira ako želi.

DU
Deleted user
14:45 12.01.2014.

Slušam Pusićku i mislim koliko ova žena nanosi štete u vanjskoj politici pa koga ona može u nešto uvjeriti, toliko prozirna, toliko neinteligentna, pripada nekom prošlom vremenu, vrijeme joj je za mirovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije