Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINIK ILIJAŠEVIĆ

'Nisam bjegunac, čekam da po mene dođe hrvatska policija'

zatvor mostar
Stojan Lasić/Večernji list/PIXSELL
26.09.2013.
u 22:22

Jednostavno, želim ostatak kazne odslužiti u Hrvatskoj, jer vjerujem da će me u Hrvatskoj pustiti nakon dvije trećine odslužene kazne", rekao je Como.

Nakon što je jučer službeno potvrđeno da je Dominik Ilijašević Como, osuđen na 15 godina zbog ratnog zločina, pobjegao iz mostarskog zatvora oglasio se i on sam.

Kada se nije vratio u zatvor nakon odmora vlasti u BiH za njim su raspisale tjeralicu. Como je za Dalmacija news izjavio da nije u bijegu i da se nalazi u Hrvatskoj, na otoku Viru.

\"Zašto sam se odlučio na odlazak u Hrvatsku? Zato što više nisam imao povjerenje u pravosudni sustav BiH, niti sam vjerovao da će me pustiti na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne, koju sam služio u mostarskom Kazneno-popravnom zavodu. Zato sam došao u Hrvatsku, prijavio se MUP-u RH, dao točnu adresu na kojoj se nalazim, i sada čekam da dođu po mene. Jednostavno, želim ostatak kazne odslužiti u Hrvatskoj, jer vjerujem da će me u Hrvatskoj pustiti nakon dvije trećine odslužene kazne\", rekao je Como.

Dodao je i kako je otišao jer je postojala mogućnost da ga ubiju po \"nalogu političkog Sarajeva\", iako nije imao konkretnih saznanja o tome.

\"Ističem, nisam nikakav bjegunac, samo čekam da po mene u Viru dođe hrvatska policija\", rekao je Como.

>> Mostar: Ratni zločinac pobjegao iz zatvora, otišao u Hrvatsku?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije