Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražimo nestale

Nikolina obitelj vjeruje da je negdje zatočen kao rob

Nikola Railić (1)
Foto: Marina Borovac
1/4
02.09.2013.
u 19:00

Nikola Railić (47) iz Novog Grabovca nestao je bez traga u prosincu 2007. Nakon Nikolina nestanka, policija je prvo posumnjala da su ga brat i šogorica ubili, no dokaza za to nema

Selo vjeruje da Mitar i Milja Railić “imaju prste” u nestanku Mitrova mlađeg brata Nikole. Njih dvoje uvjereni su da je Nikolu Railića netko odveo i da ga već gotovo šest godina drži zatočenog poput roba koji mora raditi za svog gospodara. A policija u Novskoj, kojoj je 6. prosinca 2007. godine prijavljen nestanak Nikole Railića iz Novog Grabovca, još uvijek nije utvrdila pod kojim je okolnostima tada 47-godišnji Railić napustio selo.

Trojica u crvenom vozilu

– Nikola je jedno vrijeme živio s nama, a prije desetak godina preselio se u roditeljsku kuću na cesti iznad nas, od škole prema šumi. Tu je živio sam, povremeno mu je dolazilo društvo. Te noći kad je nestao, k njemu su došla trojica muškaraca u dvorište u crvenom automobilu, a on je kazao da ga pričekaju jer se mora spremiti. Cijelo selo znalo je da se to sprema, da će ga odvesti, ali nitko ništa neće reći – uvjereni su Mitar i Milja Railić.

Dok u svojoj kući na kraju Novog Grabovca, u kojoj je nekoć bila vodenica, pričaju kako je policija nakon Nikolina nestanka i njih privela na razgovor s kojeg su ih pustili utvrdivši da ne znaju što se zbilo dvije noći prije nego što im je prijavljeno da Nikole Railića nigdje nema, Milji se suze kotrljaju niz lice.

– Kazali su najprije da smo ga mi ubili. Bože sačuvaj da bi’ to napravila! Računam ja da je on još živ. Vjerujem. I molila bi’ da ga se nađe – kaže.

– Nije ga odveo ni’ko drugi nego onaj ’ko zna za njega. Volio je popit’, ali u selu nije bilo tako vrijednog... Radio je kod susjeda, pravio drva, brinuo o stoci... – domeće Mitar Railić.

Uvjereni su da je Nikola Railić zapravo negdje u blizini. Mitar i Milja Railić pričaju da su Nikolu dvije godine nakon nestanka – vidjeli!

Nema vijesti

– Nismo mu se usudili javiti, zbog njega. Bilo je to u blizini, kod dvije livade u susjednom selu, ’di mu je gazda rek’o: “’Ajde Nikola, poleti”. I onda smo čuli njegov glas. Nismo to rekli ni policiji – pričaju Railići pa izgovaraju prezime obitelji koja je prema njihovu uvjerenju odvela Nikolu Railića, najmlađeg od četvero djece u obitelji Railić koja je ‘70-ih u Novi Grabovac doselila iz Bosanske Krupe.

– E, grdne li moje rane. Ako neko zna za našeg Nikolu, neka javi. Policija nam ništa nije kazala. Teško je ovako. Godine prolaze, a nikakvih vijesti o njemu nema – kazali su Milja i Mitar Railić, šogorica i brat nestalog Nikole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije