Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANKE Uskoro nova preslagivanja na političkoj sceni Republici Srpskoj

Nikolić ujedinjuje srpsku desnicu u BiH

25.01.2009.
u 23:00

Bivši predsjednik SRS-a i aktualni predsjednik novoutemeljene SNS-a Tomislav Nikolić planira stranački politički aktivizam iz Srbije proširiti na susjednu BiH. Takvu mogućnost najavljuje njegov dojučerašnji stranački kolega sa zapadne strane rijeke Drine, predsjednik SRS-a Milanko Mihajlica.

Odgovarajući na pitanje srpskog magazina Reporter kako vidi eventualno zajedničko djelovanje njegove stranke s Nikolićevim SNS-om, jer već u RS-u postoji SNS Vinka Perića iz Bosanske Gradiške, Mihajlica kaže kako će Tomislav Nikolić formirati stranku u RS-u. “Pretpostavljam”, nastavlja on, “da to neće biti prije proljeća. Mi smo, kao SRS, odlučni da imamo dobre odnose sa svim parlamentarnim strankama u Srbiji, kao što smatramo da je potrebno da i u RS-u imamo korektne relacije između političkih čimbenika, bez obzira na to tko je na vlasti, a tko u oporbi”.

Naglašavajući da su radikali iz RS-a spremni na suradnju s Nikolićevim SNS-om, Mihajlica dodaje i to da se oni zalažu za konačno ujedinjenje, a ne dijeljenje stranaka na političkoj sceni RS-a, pogotovo iz centra i desnog centra. On najavljuje skoro ujedinjenje desnice u RS-u, nadajući se da će sujete pojedinaca na političkoj sceni biti stavljene u stranu te da će doći do određenog dogovora o uspostavljanju ozbiljnog bloka stranaka centra i srpske desnice. - U tom kontekstu, mislim da bi i SNS Tomislava Nikolića mogao poslužiti kao kohezijski faktor, poručio je Mihajlica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije