Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT JIE

Nikolić: Srbija je primjer dobrog susjeda

Tomislav Nikolić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
25.11.2015.
u 10:39

Ovo je drugi Nikolićev dolazak u Zagreb otkako je izabran za predsjednika 2012. Prvi je bio na proslavi ulaska Hrvatske u EU 2013. godine

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić najavio je da će na summitu procesa Brdo-Brijuni u Zagrebu reći da je Srbija primjer dobrog susjeda i da svima želi stabilnost kakvu je ostvarila njegova zemlja, javlja Tanjug.

Ovo je drugi Nikolićev dolazak u Zagreb otkako je izabran za predsjednika 2012. Prvi je bio na proslavi ulaska Hrvatske u EU 2013. godine. 

– S pravom ću reći da je Srbija primjer dobrog susjeda i da i ostalima želi stabilnost kakvu je sama postigla u posljednje tri godine. Na naše ponašanje ne utječu sporadične uvrede, omalovažavanja i gotovo prijeteće izjave pojedinaca iz okruženja – rekao je Nikolić za Blic. 

Iz ureda srbijanskog predsjednika rekli su srbijanskim medijima da neće biti bilateralnog susreta s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom.  

Domaćini skupa u okviru procesa Brdo – Brijuni su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski kolega Borut Pahor, koji očekuju da će na skupu biti izražena potpora EU i SAD-a o uključivanju država JIE u EU i stabilizaciji regije.

Zagrebački summit bit će ujedno i prilika za raspravu o sigurnosnim izazovima i terorističkim prijetnjama. Posebni gost skupa je američki potpredsjednik Joe Biden, a osim predsjednika zemalja regije u Zagrebu su i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i austrijski predsjednik Heinz Fischer.

>> Joe Biden stigao u Zagreb, dočekao ga predsjedničin suprug Jakov Kitarović

Komentara 49

KR
kruti
11:01 25.11.2015.

deklarirani četnik došel malo pametovat u civilizaciju

KR
kruti
11:01 25.11.2015.

deklarirani četnik došel malo pametovat u civilizaciju

TP
trias politica
11:11 25.11.2015.

Jednu stvar susjedima moramo priznati, a to je da zaista imaju smisla za humor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije