Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpski predsjednik

Nikolić na skupštini UN-a: Srbija nikada neće priznati Kosovo!

tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
25.09.2012.
u 18:08

Pojedini su pripadnici našeg naroda, a ne postoje narodi bez takvih, činili pogreške, neki i zločine, rekao je Nikolić

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u New Yorku da je Srbija privržena postizanju trajnog mira Srba i Albanaca i da se zalaže za izravne pregovore na najvišem političkom nivou, bez priznavanja nezavisnosti Kosova, prenose srbijanski mediji.

– Dozvolite mi da budem jasan: Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uvjetima, neće priznati, ni eksplicitno, ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije – poručio je Nikolić na zasjedanju opće skupštine UN-a u New Yorku. Nikolić je istaknuo da Srbija u nastavak pregovora ulazi potpuno spremna da pomogne da svi građani KiM žive bolje, u demokratskim i sigurnosnim uvjetima, ali neće pregovarati "o provođenju nezavisnosti takozvane države Kosovo".

>>Nikolić se u New Yorku neće rukovati s Thaçijem

– Tome je došao kraj, iako stalno slušamo da o statusu Kosova nema pregovora i da se mi o tome ništa ne pitamo – rekao je Nikolić, prenosi Blic.

Konstatirajući da se većina država članica UN-a suzdržala od priznanja nezavisnosti Kosova, Nikolić se zahvalio za iskazanu podršku i solidarnost. Srbija je, rekao je srbijanski predsjednik, ponosna zbog odličnih i sadržajnih odnosa s velikim brojem država u svijetu, ponosna na svoju povijest.

– Pojedini pripadnici našeg naroda su, a ne postoje narodi bez takvih, činili pogreške, neki i zločine. Svoje građane, za koje je postojala sumnja da su se ogriješili o međunarodno pravo, prepustili smo međunarodnoj pravdi. Zato s pravom očekujemo pravdu za zemlju i narod koji su bili na strani pravde i prava u oba svjetska rata – poručio je Nikolić.

>>Srbijanski premijer Dačić: Podjela Kosova je jedino rješenje

Ključne riječi

Komentara 76

Avatar madcap
madcap
18:46 25.09.2012.

Nisam mislio da će se to ikad dogoditi, ali kad vidim i čujem Nikolića zaista počinjem žaliti Srbe.

OB
-obrisani-
18:54 25.09.2012.

Zasto su oni tako tvrdoglavi...

MI
milenadabic
18:49 25.09.2012.

Iscrpljivanje traje i dalje. Kome ce prvo da popuste nervi? Ja se kladim na...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije