Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Nikolić će za pregovarača s Prištinom ipak predložiti Dačića

'Serbian President Tomislav Nikolic speaks during a joint press conference with the Serbian Socialist leader after their meeting  in Belgrade on June 28, 2012. Serbian Socialist leader Ivica Dacic rec
Arhivska fotografija
08.10.2012.
u 11:56

Moguće je da će onaj tko bude vodio pregovore morati rukovati s Thacijem, drži Nikolić, ali je dodao kako se on ne bi rukovao sa njim

U emisiji \"Utisak nedelje\" televizije B92, srpski predsjedik Tomislav Nikolić je rekao kako će premijera i prvog srpskog policajca Ivicu Dačića predložiti za glavnog pregovarača s Prištinom i \"na pregovore ide predsjednik vlade s predsjednikom vlade\", jer Priština predlaže svog premijera za glavnog pregovarača. Nikolić je rekao kako je spreman da, ako Vlada Srbije to bude od njega tražila, preuzme odgovornost i sudjeluje u pregovorima, ali je njegov \"zahtjev u tom slučaju da ne pregovara s Hashimom Thacijem\".

Dodao je kako je na domjeniku u New Yorku u veleposlanstvu EU, izašao kada je čuo da je među uzvanicima i kosovski premijer. Moguće je da će onaj tko bude vodio pregovore morati rukovati s Thacijem, drži Nikolić, ali je dodao kako se on ne bi rukovao sa njim. Kao prioritete Srbiije, Nikolić je naveo ulazak u EU \"i da nikada ne prizna Kosovo\".

- Ako na pregovore s Prištinom odemo s aksiomom da je Kosovo država u granicama u kojima je bila naše Kosovo i da se o tome ne raspravlja, onda nemamo o čemu pregovarati. Albanci moraju odustati od toga da su dobili državu - rekao je Nikolić i dodao da bi, ukoliko EU služeno iznese stav kako su dobrosusjedski odnosi s Kosovom uvjet nastavka europskih integracija, odnosi na Kosovu postali vrlo zategnuti i Srbija bi u tom slučaju počela s pripremama za mogućnost da nteko \"na silu počne to uzimati\", jer za takvo rješenje nema sugovornike u predsjedniku Srbije i Vladi. Nikolić drži kako bi potpisivanje sporazuma o dobrosusjedskim odnosima Beograda i Prištine značilo priznavanje neovisnosti Kosova i zato \"ne dolazi u obzir\", te takav sporazum \"najvjerojatnije nikada\" neće biti potpisan.

- Sve se u meni buni protiv toga da albanski carinik bude na prijelazu na Jarinju, a bit će. Sve se u meni buni da se svi građani obrate Prištini kako bi dobili vozačku dozvolu, a bit će tako. Albanci će voditi katastarske knjige, i to će biti, a prihvatili smo i nostrificiranje svih diplome iz Prištine, iako ne znamo prema kojim su  programima stečene - rekao je Nikolić za TV B92 i pokazao smisao za duhovitost kada su ga upitali o zabranjenoj Paradi ponosa.

- Da Parada ponosa nije zabranjena, a da su postojale prijetnje, stao bih na čelo kolone - rekao je Nikolić mrtav ozbiljan.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:29 08.10.2012.

Nikolic za pregovore sa Kosovarima predlaze - Dacica !! Kakav paradoks. Idu pregovarati a ne zele ni pruziti ruku !? Smijesno !! Dakle od pregovora nista !

VO
vordag
15:02 08.10.2012.

A ipak im je stalo do EU. ali nebu to samo tak prošlo.

CI
cidea
17:59 08.10.2012.

Dačić je već izjavio da je podela Kosova jedino rešenje tako da će razgovori moći jedino u tom smeru da se razvijaju jer sever Kosova nikad nije ni imao uticaj Prištine ninašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije