Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVIST IZ KARLOVCA

'Sustavom zapošljavanja ili uhljebljivanja stranka gradi piramidalni sustav'

Nikola Badovinac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
09.11.2017.
u 14:38

Bio je i član SDP-a u kojeg se razočarao. Objašnjava kako je u SDP-u bio vrh povlaštenih koji nisu imali doticaj s običnim ljudima.

Nikola Badovinac bio je najmlađi vijećnik u prošlom sazivu Gradskog vijeća Grada Karlovca, a na proteklim lokalnim izborima je bio kandidat HNS-a za gradonačelnika. 

Nakon koalicije s HDZ-om, Badovinac je odlučio napustiti stranku kao što je i ranije najavio. On je gostujući na Podcast Inkubatoru vrlo zorno opisao kako funkcionira politika na lokalnoj razini.

- Evo primjera. Jedna općina u Karlovačkoj županiji ima manje stanovnika nego moj kvart. A imaju načelnika, imaju zamjenika, imaju tajnicu i na taj način se zapošljavaju ljudi. Takvih općina je više, ovo je samo jedan primjer. Ovaj sistem je idealan način da ti netko drugi plaća tvog stranačkog vojnika. A zašto ima toliko općina? Pa radi se o sustavu ovisnosti. Tebe stranka zaposli, neće te naravno zaposliti u privatnoj firmi gdje moraš raditi mnogo. I tako sustavom zapošljavanja ili uhljebljivanja stranka gradi piramidalni sustav. Ako te jedna struja u stranci negdje zaposli, onda si ti njegov glas na unutarstranačkim izborima. Ti i tvoja obitelj ste glasovi na lokalnim izborima - objašnjava Badovinac koji sebe smatra aktivistom.

Dodaje kako se na dan izbora provjerava tko je došao na izbore a tko nije. 

- Onda te zovu na telefon i kažu ti da nisi izašao niti ti, niti tvoji roditelji, niti tvoja sestra, a niti njezin muž. ‘A mi smo nju zaposlili’, kažu. ‘Hoćete li vi izaći na izbore ili ne?’, pitaju te. I tako sustavom ovisnosti i zastrašivanja funkcionira sistem. Pa ne dobivaju se izbori jer si pametan, izbori se dobivaju puno prije - kazao je Badovinac.

Bio je i član SDP-a u kojeg se razočarao. Objašnjava kako je u SDP-u bio vrh povlaštenih koji nisu imali doticaj s običnim ljudima. 

- Njima je bilo dobro i bitno im je da opstanu - rekao je Badovinac za Podcast Inkubator.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:24 09.11.2017.

Kritika je potrebna, ali molim ne od HNS uhljeba koji cak nisu uspjeli niti preko HNSa ubaciti se u neku poziciju.

DU
Deleted user
15:35 09.11.2017.

Točno je da ima uhljeba na sve strane, no ovaj je zadnji koji bi na to trebao ukazivati, bio je član županijske organizacije SDP-a u Karlovačkoj županiji, naravno za svoj nerad dobivao je novac, pa mu se ukazala prilika da on i njemu po mišljenju kolegica napuste dotičnu stranku jer mu obećaše iz HNS-a bolje uvjete pa je i tamo popušio pa sada kritizira,ukazuje i neznam što. Postavlja se logičko pitanje što nije na taj način razmišljao dok je bio stranački utjecajan i aktivan, da bio je i u čini mi se gradskom ili županijskom vijeću grada Karlovca.

G2
grom.2gbr
16:35 09.11.2017.

sve je to istina i samo surova istina uhljebi i danas uzivaju od svoje glasacke masinerije od najnize lokalne razine jer glasacki stroj je razraden do najsitnijih detalja da bi se mogle i tajne sluzbe nauciti kako sve funkcionira kao švicarski sat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije