Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispao iz utrke

Nikica Valentić više nije kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

'08.04.2010., Zagreb, Hrvatska  -  Vlaska 83, firma Niva, Nikica Valentic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
03.10.2012.
u 12:33

Valentić se ne može baviti operativnim političkim poslom jer su mu liječnici prije nekoliko tjedana dijagnosticirali pogoršanje kronične reumatoidne bolesti, što rezultira jakim umorom i opasnošću od moždanog udara

Najuspješniji hrvatski (ratni) premijer mora odustati od kandidature za gradonačelnika Zagreba. Kao “vječni” hadezeovac našao se i ovoga puta u uskom krugu, središnjici stranke željenih uglednika s kojima je novo vodstvo HDZ-a željelo izaći na važne lokalne izbore u Zagrebu. Kako to objašnjava u intervjuu u tjedniku “Globus”, Valentić se ne može baviti operativnim političkim poslom jer su mu liječnici prije nekoliko tjedana dijagnosticirali pogoršanje kronične reumatoidne bolesti (ankilozantni spondilitis), što rezultira jakim umorom i opasnošću od moždanog udara.

“Niva” mu je glavna briga

Osim toga, Valentić sada svu brigu usmjerava na opstanak obiteljskog poduzeća i tvrtku “Niva inženjering”. Sva njegova velika tri građevinska projekta (stanovi na Črnomercu, distribucijski centar Immo park u Jastrebarskom, stambeno-poslovni kompleks u Zaprešiću), vrijedna 200 milijuna eura u teškim su financijskim problemima. Pad cijena nekretnina i rast kamata ugrozili su posao čak i jednom od najboljih naših menadžera, kakvim u RH Valentića smatraju. Posao mu ovisi o stavu banaka, no krenu li opet investicije, Valentić bi još mogao uspješno isplivati iz poslovnih nevolja. Za Večernji, međutim potvrđuje da mu je politička ambicija potpuno ugasnula.

Plenković i Štern

Drži fige Liniću i Čačiću da uspiju. Uz ogradu: “moraju krenuti investicije, inače će Linićevo uspostavljanje fiskalne discipline biti uzaludno.” Bez toga, “prvo će pasti Čačić, onda Linić, što onda, zapravo znači i pad Vlade, kaže. Fige drži i zato što “HDZ još nije spreman za preuzimanje vlasti.” No, da i nema tih problema, teško da bi Valentić (62) prihvatio kandidaturu. Smatra da političku odgovornost trebaju preuzeti mlađi. – Poput Andreja Plenkovića, kojega osobno ne poznajem, no čuo sam puno dobroga o njemu – kaže Valentić. Plenković dugo figurira kao velika nada HDZ-a, postao je i saborski zastupnik no, čini se da je politički još na ledu, još mu nisu zaboravili da je na internim izborima bio u timu J. Kosor. “Ispadanje” Valentića vjerojatno osnažuje mogućnosti Davora Šterna, koji je također u krugu mogućih kandidata koje bi HDZ podržao u izboru gradonačelnika Zagreba. Treba vidjeti, kad se njegovo ime (dosad nije) nađe u anketama, je li Šternova kandidatura izgledna.

Komentara 36

MF
maca faca
15:01 03.10.2012.

glavno da je sdp sposoban uživamo već skoro godinu dana

AL
Alfons
15:01 03.10.2012.

"Banke danas vladaju situacijom, ali bez njih ne možete " - gade licemjerni, pa ti si jedan od najodgovornijih što su banke rasprodane (poklonjene) strancima. Nek ti sad sve uzmu i da Bog da propao i ti i tvoj biznis, kao što ste upropastili tisuće Hrvata.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:55 03.10.2012.

Ako HDZ nije spreman za preuzimanje vlasti Čačić i Linić su još manje, ne znam kakav treba biti stručnjak i kakvo obrazovanje treba imati da bi se povukli potezi koje oni povlače, bez ikakvog cilja, strategije, plana, programa, smjernica, ništa, nema ničega, sve se radi od danas do sutra. Na taj način bi upravljati zemljom mogao bilo koji osnovnoškolac i jasno je da oni ne će uspjeti jer oporavak koji najavljuju je plod vjere, a ne znanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije