Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestanak Madeleine McCann

Nijemci žele testirati pronađeni uzorak sline, ne slažu se s portugalskom policijom

Foto: PIXSELL
1/3
18.06.2020.
u 09:38

Portugalski forenzički testovi nisu iz uzorka uspjeli izvući niti jedan DNK profil, a njemački ga istražitelji smatraju ključnim dokazom

Njemački istražitelji žele testirati uzorak sline pronađen u stanu u kojem je prije 13 godina nestala Madeleine McCann nakon što nije pronađeno DNK podudaranje između uzorka sline i najnovijeg osumnjičenika Christiana Bruecknera.

Portugalski forenzički testovi nisu iz uzorka uspjeli izvući niti jedan DNK profil, a njemački ga istražitelji smatraju ključnim dokazom.

Zbog toga vjeruju da bi trebali provesti vlastite testove

Međutim, smatra se da portugalska policija vjerojatno neće poslati uzorak.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolter rekao je da portugalska policija još uvijek vjeruje da su roditelji nestale djevojčice krivi za nestanak iako su ih odbacili kao osumnjičenike još 2008. godine, piše The Independent

Njemački istražitelji vjeruju da je Brueckner oteo Madeleine iz portugalskog odmarališta 2007. godine te da ju je ubrzo nakon toga ubio. Početkom lipnja proglašen je glavnim osumnjičenikom, a njegov je odvjetnik Friedrich Fulscher izjavio da Brueckner negira povezanost sa slučajem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije