Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na charlie hebdo

Nijemci suosjećaju s Francuzima – ali se ne boje

Njemačka,solidarnost,Charlie Hebdo
Foto: DW screenshot
09.01.2015.
u 09:27

Njemačke institucije nadležne za sigurnost pak ne vide povećani rizik za opasnost od terorističkih napada nakon atentata u Parizu

U Francuskoj je od napada na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo na snazi najviši stupanj sigurnosnih mjera zbog opasnosti od terorističkih napada.

U mnogim javnim ustanovama se kontrolira ulaz. Njemačke institucije nadležne za sigurnost pak ne vide povećani rizik za opasnost od terorističkih napada nakon atentata u Parizu – on je, argumentiraju, već odavno porastao.

 >>Preživjela masakr: Rekli su mi da ne ubijaju žene, ali da moram prijeći na islam

>>Braća teroristi navodno pobjegli u šumu, pretražena i velika špilja: 'Ovdje bi se mogli skrivati tjednima'

Komentara 6

MI
mistre
14:42 09.01.2015.

Problem islamski radikalista i terorista se rijesava u temelju islama ,a temelj islama je Kuran ( ne smije u jednoj svetoj knjigi pisat sljedece " svatko ko se ne klanja alahu treba ga mačem prisilit"-poziv na silu ,nasilje i temljeno ljudsko pravo na pravo izbora religije i vjerovanja, drugo sto pise je "jedini opstanka islama je "sveti" islamski rat ĐIHAD" itd. Ja osobno citajuc Kuran sam se jezio od pojedini ajeta u kojima se gaji mrznja prema svima koji nisu muslimansko ili islamske vjere, zato vidimo da muslimani obicno silom (neki) guraj vjeru islam i brane islam nasiljem ,terorizmom ,prijetnjama i sl. dok drugi sute i ne osuđuju svoje radikaliste i ne ograđuju se od njih (osim pojedini imama,hođa i sl. evo u BiH-Velika Kladusa gdje hođa proziva te koji u ime alaha , islama ubijaju pa su mu poceli s prijetnjama tzv.Vehabije i auto mu digli u zrak ).Problem je u Knjigikoju citaju ,to islamkse vjerske vođe moraju rijesiti .

SJ
Sve je uzalud
14:34 09.01.2015.

........neće se ni Francuzi bojati ako se to bude odvijalo na Njemačkoj zemlji.............

KO
kojesta
16:52 09.01.2015.

opet kaj god. ista polarizacija francuskog drustva desava se i njemackoj. i tu vlada ljevicarski medijum kao glavna smjernica sto je dobro a sto zlo. i tu su ljudi nahuskani da podrze islam i izbjaglice, dapace da ih prime u svoje stanove, dok zdravstvo i socijala po malo propadaju, vlada dijeli novce naokolo, kao sada ukrajini. njemcima je dosta korupcije u medijima, u politici, zele place i reda. dosta im je islamizacije i svake druge radikalizacije, koju su ipak stvorili bas ljevicari, kao i u francuskoj. dakle polarizacija i raspad drustva ocito nekome pase. pogledajte na tu temu knjigu - udo ulfkotte - "unruhe in europa" - nemiri u evropi. neki elementi ocito vode rat protiv evrope, cijeli drustv. poredak drma se, a uz socijalni razdor (zahvaljujuci briselu), nastavlja se dalje etnicko-religijski sukob. pitanje samo koga ce ovaj jos sve zahvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije